Η Νότια Αφρική μετρά 2,9 εκατομμύρια κρούσματα και 88.600 θανάτους και μόνο το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί

Η Νότια Αφρική είναι η περιοχή, που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη αφρικανική χώρα από την πανδημία και παρόλο που δυσκολευόταν αρκετά να εξασφαλίσει δόσεις εμβολίων κατά του φονικού ιού του κοροναϊού, προκειμένου να καλύψει τα 59 εκατ. κατοίκων της, απέρριψε την Δευτέρα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Ειδικότερα: «Η χρήση του εμβολίου Sputnik V στη Νότια Αφρική, όπου είναι αυξημένα τα κρούσματα HIV, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του HIV μεταξύ των εμβολιασμένων ανδρών», ανέφερε η ανακοίνωση της υπηρεσίας φαρμάκων Sahpra.

Σημειώνεται, πως η Νότια Αφρική μετρά 2,9 εκατομμύρια κρούσματα και 88.600 θανάτους και πως μόνο το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Η Νότια Αφρική μετρά επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό φορέων του HIV στον κόσμο, επίσης.

Στη χώρα χρησιμοποιούνται τα εμβόλια των εταιριών Johnson & Johnson και Pfizer/BioNTech. Έχει εγκριθεί επίσης το κινεζικό εμβόλιο Sinovac.

Το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει πάρει επισήμως το «πράσινο φως» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όμως χρησιμοποιείται σε τουλάχιστον 45 χώρες.

Πηγή: parapolitika.gr