Μea culpa για το ύφος, αλλά θα προχωρήσω πολύ πιο δυναμικά απέναντι σε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο», δηλώνει στο «Secret» η Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής ∆υτικού Τομέα Αθήνας του ΚΙΝ.ΑΛ., για το ξέσπασμά της και τα «γαλλικά» για την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και το νομοσχέδιο που αφορά τα πειραματικά σχολεία.

Η ίδια αναφέρει ότι συζήτησε το συμβάν με τον σύζυγό της, γνωστό ηθοποιό Μάξιμο Μουμούρη. «Ασφαλώς και συζητήσαμε, όπως και ασφαλώς το πνεύμα δεν ήταν ”όλα καλά”», εξήγησε.

Τι συνέβη τελικά και ήταν ανοιχτό το μικρόφωνο στη Βουλή από το οποίο ακούσαμε τα… «γαλλικά» σας;
Τα μικρόφωνα, λόγω της ψηφοφορίας, ήταν ανοιχτά. Εγώ μιλούσα στο κινητό μου με φιλικό μου πρόσωπο και έτσι ακούστηκε ό,τι είπα. Αυτό είναι το τεχνικό θέμα. Ομολογώ ότι βρέθηκα εκτός εαυτού από τις ρυθμίσεις που φέρνει και τον τρόπο που προωθήθηκαν από την κ. Κεραμέως. ∆εν μου άρεσε ό,τι συνέβη και λυπάμαι γι’ αυτό. Θεωρώ ότι είναι γνωστή η θεσμική λειτουργία μου, ο σεβασμός μου στους θεσμούς και ιδιαίτερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ας μου επιτρέψετε, όμως, να πω ότι ακόμα κι εμείς, οι βουλευτές, είμαστε άνθρωποι και, όταν συμβαίνουν παράλογα και άδικα πράγματα, εκνευριζόμαστε. Επιμένω στην ουσία του θέματος, που είναι μία: τα χωρίς καμία μελέτη και συνεννόηση γονατογραφήματα του υπουργείου Παιδείας, που παίζει με το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά μας.

Σας πήρε τηλέφωνο μετά η υπουργός Παιδείας; Της ζητήσατε συγγνώμη;
Οχι, αλλά είχα την ευκαιρία να της εκφράσω τις ενστάσεις μου από κοντά, όταν ήρθε να ψηφίσει. Ξέρετε, έχω μάθει να λέω ξεκάθαρα αυτά ακριβώς που πιστεύω, είτε μέσα είτε έξω από το κόμμα μου.

Αν την είχατε μπροστά σας, τι θα της λέγατε;
Εστιάζοντας στην πολιτική ουσία της ρύθμισης της κ. Κεραμέως, θα της έλεγα ό,τι ακριβώς της είπα και κατ’ ιδίαν, δηλαδή ότι με αυτό που κάνει φαίνεται πολιτικά τελείως αναξιόπιστη. Γιατί με δική της (!) τροπολογία έγινε η διασύνδεση του Μαρασλείου με το Πειραματικό Γυμνάσιο της Πλάκας. Την είχε μετέπειτα καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το είχε καταγγείλει τότε η υπουργός με διαπρύσια δελτία Τύπου και κάνει τώρα ακριβώς τα ίδια. Αναρωτιέμαι πραγματικά τι άλλαξε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα… Σε κάθε περίπτωση, τα πολιτικά ερωτήματα παραμένουν: Γιατί δεν κάνει ενιαίες ρυθμίσεις για όλα τα Πειραματικά και εισάγει εξαιρέσεις επί εξαιρέσεων; Γιατί δεν τηρεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός της για ένα πρότυπο και ένα πειραματικό σχολείο ανά νομό;

Θα μπορούσε να ήταν φίλη σας;
∆εν έχω τίποτα προσωπικό με την κ. Κεραμέως. Οι αιτιάσεις μου είναι βαθιά πολιτικές. Είμαι κάθετα αντίθετη σε πολιτικές που φέρνει και το πώς τις φέρνει. Επί έναν χρόνο έχει φέρει μόνο επιμέρους, αποσπασματικές ρυθμίσεις σε άλλα νομοσχέδια και τώρα φέρνει ένα σχέδιο νόμου χωρίς να διαβουλευθεί με κανέναν για το κατ’ εξοχήν θέμα, όπου επιβάλλεται η συνεννόηση και η συναίνεση.

Εχετε μετανιώσει για αυτό που έγινε;
Μea culpa για το ύφος, αλλά θα προχωρήσω πολύ πιο δυναμικά απέναντι σε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο.

Ο Μάξιμος τι σας είπε για το συμβάν; Τα παιδιά σας σάς είπαν κάτι; Τους εξηγήσατε τι έγινε;
Νομίζω πως σας τα είπα όλα, όπως λέει και το τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα. Ας κρατήσουμε και κάτι για το σπίτι. Ασφαλώς και συζητήσαμε, όπως και ασφαλώς το πνεύμα δεν ήταν «όλα καλά».

Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 30 Μαΐου

Πηγή: parapolitika.gr