«Καμπάνες» από το κλαμπ

Μετά τα χθεσινά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο «Ολντ Τράφορντ» και στο ξενοδοχείο Λόουρι, η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε πως θα επιβάλλει ποινή σε όσους ενεπλάκησαν στα επεισόδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

«Μετά τα χθεσινά γεγονότα, παρότι αρκετοί φίλαθλοι ήθελαν να ασκήσουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της έκφρασης της άποψής τους ειρηνικά, ορισμένοι προσπάθησαν να διακόψουν την προετοιμασία της ομάδας και το ντέρμπι, όπως φαίνεται κι από τα όσα έγιναν στο ξενοδοχείο Lowry και στο στάδιο.
Δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισβάλλουν στο γήπεδο και στον αγωνιστικό χώρο μέσω μιας ανοιχτής θύρας για τους υπαλλήλους του συλλόγου είναι εντελώς λανθασμένα. Αφότου απέφυγαν κιγκλιδώματα και ασφάλεια στον εξωτερικό χώρο, ορισμένοι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στις θύρες στο τέλος του Munich Tunnel και στη συνέχεια μπήκαν από μία πλαϊνή πόρτα στις κερκίδες, πριν ανοίξουν μια εξωτερική θύρα για να επιτρέψουν και σε άλλους οπαδούς να μπουν στο γήπεδο και στον αγωνιστικό χώρο.

Μια δεύτερη παραβίαση σημειώθηκε όταν ένας διαδηλωτής διέλυσε την πόρτα ενός ασανσέρ για ΑΜεΑ, επιτρέποντας σε ένα γκρουπ να μπει στην κερκίδα.

Η πλειονότητα των φιλάθλων μας καταδίκασε και θα καταδικάσει τις εγκληματικές ζημιές, καθώς και κάθε βία προς υπαλλήλους της ομάδας, αστυνομικούς ή άλλους φιλάθλους και αυτό πλέον μετατρέπεται σε ζήτημα της αστυνομίας. Η ομάδα δεν έχει την παραμικρή επιθυμία να δει ειρηνικούς διαδηλωτές να τιμωρούνται, αλλά θα συνεργαστεί με την αστυνομία ώστε να ταυτοποιήσει όσους εμπλέκονται στην παραβατική δραστηριότητα. Μάλιστα, θα επιβάλλει δικές του ποινές σε όποιον κάτοχο εισιτηρίου διαρκείας ή μέλος ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη πολιτική τιμωριών.

Πληροφορίες για τον επαναπρογραμματισμό του αγώνα και κάθε πιθανή επιρροή σε άλλα παιχνίδια θα ανακοινωθούν μετά από συμφωνία με την Premier League».

πηγή:to10.gr

Πηγή: parapolitika.gr