Η υπόθεση της αναμέτρησης ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου περνάει στα χέρια της FIFA

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (6/9) ότι θα εξετάσει λεπτομερώς τις εκθέσεις σχετικά με την διακοπή του προκριματικού αγώνα του Μουντιάλ 2022 μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής και θα αποφασίσει για πιθανά μέτρα.

Η FIFA εξέφρασε τη λύπη της για τις σκηνές που προηγήθηκαν της διακοπής του αγώνα. Οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας κατηγόρησαν έναν αριθμό Αργεντινών παικτών που αγωνίζονται στην Αγγλική Premier League ότι παραβίασαν τους κανόνες καραντίνας της Βραζιλίας για την COVID-19 και διέκοψαν τον αγώνα πέντε λεπτά μετά την έναρξη.

Η αστυνομία και οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας έκαναν έφοδο στον αγωνιστικό χώρο της «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάολο στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, προκειμένου να συλλάβουν τέσσερις παίκτες των Αργεντινών (Τζιοβάνι λο Σέλσο, Εμιλιάνο Μπουενδία, Εμιλιάνο Μαρτίνες και Κριστιάν Ρομέρο).

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και των δύο χωρών διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη στάση των αρχών της Βραζιλίας και πλέον η υπόθεση περνά στις αρμόδιες επιτροπές της FIFA που θα αποφασίσουν βάσει των εκθέσεων που θα παρουσιάσουν ο διαιτητής και ο παρατηρητής του αγώνα.

Πηγή: parapolitika.gr