Η φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, πουλήθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/4) έναντι 216.000 δολαρίων, σε μια δημοπρασία που συνέπεσε με την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ των Σικάγο Μπουλς για τον «αέρινο».

Οι δημοπρασίες του Ρόμπερτ Έντουαρντ, που διαθέτουν αθλητικά αναμνηστικά μεγάλης αξίας, επιβεβαίωσαν την πώληση της φανέλας που φόρεσε ο Τζόρνταν και έφερε τη υπογραφή του. Η τιμή πώλησης της φανέλας, μάλιστα, ήταν η δεύτερη υψηλότερη σε δημοπρασία εμφάνισης του Τζόρνταν.

Η υποβολή προσφορών άνοιξε στις 25.000 δολάριας στις 7 Απριλίου και έληξε το βράδυ της πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ «The Last Dance» του ESPN.

«Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι αναμφισβήτητα ο πιο εμβληματικός αθλητής όλων των εποχών, κερδίζοντας έξι τίτλους ΝΒΑ και δύο χρυσά μετάλλια Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο πρόεδρος των δημοπρασιών Ρόμπερτ Έντουαρντ, Μπράιαν Ντιούγιερ, και πρόσθεσε: «Οι συλλέκτες απολαμβάνουν να αποκτούν μια σπάνια φανέλα του Τζόρνταν από την Dream Team του 1992, τη μεγαλύτερη ομάδα μπάσκετ που δημιουργήθηκε ποτέ».

Πηγή: parapolitika.gr