Στην εξομολόγηση ότι πάσχει από βαριάς μορφής δυσλεξία προσχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την δυσλεξία.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράστηκε την προσωπική του ιστορία από τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια και έστειλε ένα σπουδαίο μήνυμα στους γονείς και τα δυσλεκτικά παιδιά: «Στο Δημοτικό ήμουν, κατά βάση, ένας κακός μαθητής. Στην απελπισία της, η μάνα μου για να ανακαλύψει γιατί δυσκολευόμουν τόσο, μου έκανε τότε διάφορες εξετάσεις που απέδειξαν ότι ήμουν βαριά δυσλεκτικός. Έκτοτε, και με την κατάλληλη αντιμετώπιση, τελείωσα το σχολείο με καλούς βαθμούς, σπούδασα σε πανεπιστήμια υψηλών απαιτήσεων και κατάφερα να έχω Διδακτορικό», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Και πρόσθεσε: «Σε όλους εσάς που ακούτε ότι το παιδί σας είναι δυσλεκτικό και τρομάζετε, ένα έχω να πω με όλη μου τη δύναμη: τίποτα δεν σταματάει τα παιδιά σας από το σπουδαίο μέλλον που έχουν μπροστά τους και αξίζουν. Αρκεί να γίνει η προσπάθεια. Πρώτα της οικογένειας και μετά του παιδιού.

Η Δυσλεξία δεν είναι αρρώστια, είναι συνθήκη. Απελευθερώστε τα παιδιά σας, από το βάρος αυτό, κάνοντας απλώς τη κατάλληλη διάγνωση.

Και σε όλους τους μικρούς δυσλεκτικούς εκεί έξω, προτείνω μια σύγχρονη εκδοχή αυτού που μου έκανε η μάνα μου: κάντε google με τους σπουδαίους δυσλεκτικούς αυτού του κόσμου.Θα εκπλαγείτε!»

Πηγή: parapolitika.gr