Μεγάλο τραπεζικό deal από την Eurobank

-Σήμερα σας έχω μια φρέσκια πληροφορία, η οποία προέρχεται από αξιόπιστη πηγή, απ’ αυτές που ποτέ δεν με ρίχνουν στα βράχια. Σύμφωνα με τα όσα μου μετέφερε η συγκεκριμένη πηγή, εκτός απροόπτου, τις επόμενες εβδομάδες η Eurobank θα εξαγοράσει και θα απορροφήσει τις δραστηριότητες και το δίκτυο της HSBC στην Ελλάδα. Πρόκειται για σημαντική κίνηση, που επιβεβαιώνει τη δυναμική ανάπτυξη της Eurobank επί των ημερών της διοίκησης Καραβία, αλλά και το ενδιαφέρον που αποκτούν ξανά οι τράπεζες στην ελληνική επιχειρηματική σκακιέρα.

-Η HSBC, στην Ελλάδα έχει ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 1,5%, όσο δηλαδή και η Τράπεζα Αττικής, με καλό πελατολόγιο και με πολλά και υγιή στεγαστικά δάνεια. Η Eurobank δηλαδή, με την εξαγορά αυτή γίνεται πολύ πιο δυνατή στη λιανική τραπεζική, εκεί ακριβώς που αρχίζει να φουντώνει τώρα ο ανταγωνισμός των εγχώριων τραπεζών, μετά το άνοιγμα της οικονομίας. Μεταξύ Eurobank και HSBC, όπως πληροφορούμαι, απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να κλείσει το μέγα deal.

? Πρόσωπο που πρωταγωνίστησε το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα εμπλέκεται σε κάτι ροζ (μα πολύ ροζ) ιστορίες με κοπέλες από τη Ρωσία.

Στην Α’ Πειραιά η Δόμνα Μιχαηλίδου

-«Κλείδωσε» όπως φαίνεται η υποψηφιότητα της Δόμνας Μιχαηλίδου στην Α’ Πειραιά μετά και τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα δημοσκόπησης που εμφανίζει την υφυπουργό Εργασίας στη δεύτερη θέση μεταξύ των υποψηφίων. Η όμορφη πολιτικός εκτός από την απήχηση που φαίνεται να έχει στο κοινό, ήδη απολαμβάνει της εκτίμησης του Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ Σεραφείμ, ενώ λόγω της συγγενικής σχέσης που έχει με την εφοπλιστική οικογένεια Μαρτίνου, διαθέτει και «πέρασμα» στον εφοπλιστικό κόσμο.

! Αν κατάλαβα καλά πλέον όποιος ζητήσει ραντεβού από τον Τσίπρα, αμέσως υπάρχει ανταπόκριση. Ακόμη και αν κατά το παρελθόν ο πρόεδρος Αλέξης τον έχει βρίσει χυδαία.

Στη Βουλή τα αντισταθμιστικά Χατζημηνά

-Θυμάστε τον σάλο που είχε ξεσπάσει λίγο πριν φύγει από την κυβέρνηση Τσίπρα ο Καμμένος. Την ιστορία με την τροπολογία που είχε φέρει ο τότε υπουργός Άμυνας, την οποία αναγκάστηκε να αποσύρει μετά την σφοδρή αντίδραση Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ.; Ε, λοιπόν το απόγευμα της Τετάρτης στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων, το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είναι εκείνη (ακριβώς) η τροπολογία. Αυτή που έδινε στον Χατζημηνά, κάτι (πολλά) εκατομμύρια ευρώ. Δεν ξέρω αν το Μαξίμου και προσωπικά ο πρόεδρος Κυριάκος, είναι ενήμερος για την συγκεκριμένη ιστορία. Ωστόσο, εκείνο που ξέρω και μάλιστα από πρώτο χέρι, είναι ότι κάποιοι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Επειδή η Τετάρτη είναι πολύ κοντά, υπάρχει χρόνος για την απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος, που μόνο που υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, προκαλεί υποψίες.

-Η τροπολογία που είχε φέρει τον Ιανουάριο του 2019 ο Καμμένος, προέβλεπε την αναβάθμιση των F-16, και αυτομάτως άνοιγε την πίσω πόρτα στα αντισταθμιστικά ωφελήματα που έχουν καταργηθεί από το 2011. Μάλιστα, τότε είχε μπερδευτεί και λίγο αφού απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο είχε πει ότι η τροπολογία αφορά στα αντισταθμιστικά ωφελήματα και ότι μέσω αυτής τακτοποιούνται και παλαιότερες εκκρεμότητες της Lockheed Martin, κατασκευάστριας εταιρείας των F-16. Σύμφωνα με τον κατάλογο των προγραμμάτων και του κόστους τους, οι εταιρείες συμφερόντων του Κρίστιαν Χατζημηνά θα λάμβαναν αμέσως περί τα 58 εκατ. ευρώ και εμμέσως προσδοκούσαν επιπλέον 24 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 230 εκατ. ευρώ που προβλέπονται στην τροπολογία.

! Αν θυμάμαι καλά τότε, όταν ο Καμμένος πήγε να περάσει τη σχετική τροπολογία – δώρο στον Χατζημηνά, είχαν βγει στα κάγκελα οι βουλευτές της Ν.Δ. με πρώτη και καλύτερη τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν δίστασε να κατονομάσει και τον έμπορο όπλων.

Διαψεύδει το Open ότι πωλείται

-Με εξώδικη επιστολή απαντά η ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού Open στο πρόσφατο δημοσίευμα της στήλης, σχετικά με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στην πιάτσα, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος Ιβάν Σαββίδης σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει στην πώληση του καναλιού του. Θεώρησα ότι δεν ήταν και τόσο κακό να μεταφέρω μέσω της στήλης στο αναγνωστικό κοινό την σχετική φημολογία. Προφανώς έριξα αλάτι στην πληγή αν κρίνω από το περιεχόμενο του εξωδίκου. Επειδή, όμως, βαριέμαι να ασχολούμαι με το Open, εδώ έχουν πάψει να ασχολούνται οι τηλεθεατές, θα δημοσιεύσω την παράγραφο του εξωδίκου, που μου υπαγορεύει ο νομικός παραστάτης του Open. Εξυπακούεται ότι οι χαρακτηρισμοί και όλα τα υπόλοιπα, καταδεικνύουν τον πανικό των ανθρώπων του Ιβάν, που αφού του ξόδεψαν κάτι τσουβάλια από ρούβλια, τώρα θέλουν να το κρατήσουν εγκλωβισμένο στην ανύπαρκτη –όπως εξελίσσεται- επένδυση του Open. Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.

-«Κατόπιν σχετικού αιτήματος του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ και της μετόχου αυτού, επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι όσα δημοσιεύθηκαν την 08.09.2021 σε άρθρο με τίτλο «Η έκπληξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, η εντολή Ιβάν για πώληση του ΟΡΕΝ και η ιταλική ΔΕΛΤΑ Υποδομών» με τον επιμέρους τίτλο «Εντολή Ιβάν για πώληση του ΟΡΕΝ» στον ιστότοπο https://www.powergame.gr, στη στήλη «The Big Mouth», και ειδικότερα περί υποτιθέμενης πώλησης του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ από τον κ. Σαββίδη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν απλώς εικασίες του συντάκτη του άρθρου. Ως εκ τούτου, ανακαλούμε πλήρως τους ισχυρισμούς μας περί δήθεν πώλησης του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ, ως αναληθείς και αναπόδεικτους».

! Αυτή η ιστορία με τα εξώδικα μαθαίνω ότι είναι ιδέα του διευθυντή ειδήσεων Χρήστου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος εσχάτως έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται ότι πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να επιστρέψει στο site (του).