Τελικά μετά από πολλές αψιμαχίες , συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισαν αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού να καταθέσουν τροπολογία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή ενός μηνιαίου μισθού, άπαξ για το έτος 2020, για το προσωπικό πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως είναι γνωστό πριν από μερικές μέρες ο Χρήστος Σπίρτζης δέχθηκε την επίθεση των συντρόφων του γιατί κατέθεσε τροπολογία για να πάρουν το μπόνους μόνο οι άνδρες της αστυνομίας . Έτσι μετά από πολλές συζητήσεις αποφασίστηκε η σχετική πρόταση να αφορά τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, στους δήμους ,στην αστυνομία και την πυροσβεστική.

Εν τω μεταξύ τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθαν και χθες στο θέμα της πανδημίας λέγοντας ότι «τα μέτρα του lockdown δείχνουν ότι δε δουλεύουν και η κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής εκπονήσει κάποιο σχέδιο έκτακτης ανάγκης».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε μάλιστα οτι

«Είμαστε ένα μήνα σε καραντίνα και από την αρχή του Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουμε 2.663 απώλειες συνανθρώπων μας. Συνεχίζουμε να έχουμε σχεδόν 100 απώλειες καθημερινά, σίγουρα κάτι δε δουλεύει».

«Ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα στους χώρους εργασίας, οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Στη Βόρεια Ελλάδα υπήρξε ένας μόνο εργασιακός χώρος που ‘έδωσε’ 190 κρούσματα», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε μάλιστα ότι :«η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε συνταγογράφηση των τεστ, ώστε να μπορούν να γίνονται μαζικά και να καταγράφεται επαρκώς η διασπορά του ιού, σε επίταξη των απαραίτητων ιδιωτικών δομών υγείας, σε ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και, βέβαια, στη λήψη ουσιαστικών μέτρων στους χώρους εργασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων».