Τα βαρίδια του Interreg στη Θεσσαλονίκη

-Προβληματισμό και έντονη ενόχληση προκαλούν πλέον στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης οι δυσλειτουργίες και οι αστοχίες στη λειτουργία της υπηρεσίας των Προγραμμάτων Διασυνοριακής Συνεργασίας (Interreg) της Θεσσαλονίκης. Μέχρι και διπλωματικό επεισόδιο παρ’ ολίγον να δημιουργηθεί με γείτονα χώρα πριν από λίγες εβδομάδες. Η απόφαση για σαρωτικές αλλαγές είναι ειλημμένη, αν και σε πρώτη φάση θα αφορά μόνο σε πρόσωπα. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως και να υπήρξε ανοχή σε σχέση με τον χρόνο. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά για να απομακρύνονται τα βαρίδια. Άσε που οι Τσακίρης (υφυπουργός) – Σκάλκος (γενικός γραμματέας) έχουν αποδείξει ότι προτιμούν την πολιτική ουσία, από την ατέρμονη πολιτική θεωρία.

Η V+O, ο πόλεμος των συνεταίρων του Λογοθέτη…
-Σας έγραφα χθες για την κατάθεση στο κυπριακό δικαστήριο σύμφωνα με την οποία ο εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης ξόδεψε 3 εκατ. ευρώ για να «χτυπήσει» μεταξύ των άλλων και τους πρώην συνεργάτες του. Σε πρώτη φάση, όταν άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα πρώτα δημοσιεύματα, η επικοινωνιακή ατμομηχανή του Λογοθέτη ήταν η V+O των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου. Όταν όμως οι δυο τελευταίοι αντελήφθησαν ότι υπήρχε ασυμβίβαστο, αφού εκτός από τον Λογοθέτη είχαν ως πελάτη και την Τράπεζα Πειραιώς, που ήταν αντίδικος του εφοπλιστή, έκαναν πίσω (που λέει ο λόγος), αφήνοντας τη δουλειά σε έναν άλλο γνωστό διαφημιστή. Ωστόσο, στην πιάτσα αποτελούσε κοινό μυστικό ότι και πάλι την πολλή δουλειά για λογαριασμό του Λογοθέτη στα media την έκαναν τα παλικάρια της V+O. Αν μάλιστα κανείς ανατρέξει στα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής θα καταλάβει ποιοι «έτρεχαν» το κάρο.

… και τα «χτυπήματα» στο Fortress Fund
-Εκτός από την τακτική που ακολούθησε εναντίον των πρώην συνεργατών του, που αθωώθηκαν επί κυπριακού εδάφους, εσχάτως ο Λογοθέτης, υπέπεσε σε ένα τεράστιο λάθος στρατηγικής. Έχοντας τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και πιστεύοντας τα παραμύθια των συμβούλων του, άρχισε να διαρρέει πληροφορίες που αφορούσαν στο Fortress Fund. Ένα fund με πολλά χρήματα, αλλά και με διάθεση να επενδύσει στην… Ελλάδα. Μάλιστα αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Ελληνοαμερικάνος ισχυρός άνδρας του Fortress Ντιν Ντακόλια, πιστεύει στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και σε κάθε ευκαιρία το αποδεικνύει στην πράξη.

-Το γεγονός ότι ο Λογοθέτης, επέλεξε να του επιτεθεί (και) προσωπικά, έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο γνωστός εφοπλιστής. Πάντως η επίθεση στον Ντακόλια της Fortress από το «σύστημα Λογοθέτη» φαίνεται ότι δεν πέρασε απαρατήρητη από την κυβέρνηση. Βλέπετε την προηγούμενη βδομάδα ο ισχυρός άνδρας του fund βρέθηκε στην Αθήνα, όπου μεταξύ των άλλων, είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Έρχονται στην Ελλάδα Bloomberg και CNN TV
-Από αξιόπιστη πηγή που γνωρίζει πολύ καλά τα όσα συντελούνται στο χώρο των media, πληροφορούμαι ότι εσχάτως παρατηρείται έντονη κινητικότητα σε σχέση με δυο μεγάλα μιντιακά brands του εξωτερικού. Το ένα αφορά στα δικαιώματα του Bloomberg για τη χώρα μας και το άλλο το στήσιμο εν Ελλάδι του τηλεοπτικού CNN, στο μοντέλο που λειτουργεί σε Τουρκία και Βαλκάνια. Όπως μου μετέφερε ο άνθρωπός μου και στα δυο πεδία, οι συζητήσεις βρίσκονται σε (πολύ) προχωρημένο επίπεδο.

Επιστρέφει στις Βρυξέλλες ο Ζαββός
-Μετά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη- κάτι που όπως φαίνεται δεν περίμενε- ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τις Βρυξέλλες. Άλλωστε εκεί ζει η οικογένεια του, εκτός του ότι υπάρχουν προοπτικές και για τον ίδιο. Ο Ζαββός έστω και με καθυστέρηση έχει αντιληφθεί ότι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, του έχει κάνει τεράστια ζημιά στη φήμη που τον συνόδευε επί χρόνια. Κατά συνέπεια ακόμη και να ήθελε να ασχοληθεί με τις τράπεζες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αφού εκτός από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, θα είχε να αντιμετωπίσει (όπως διαδίδουν όσοι γνωρίζουν) και τον επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Ηλία Ξηρουχάκη, ο οποίος ουδέποτε είχε καλή άποψη για τον Ζαββό. Σε αυτό το σκηνικό η «μετανάστευση» φαντάζει (σχεδόν) μονόδρομος.

! Το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής μπορεί να καθυστερήσει να ολοκληρωθεί, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μην προχωρήσει. Απεναντίας, όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο γεγονός ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως ζήτημα σε σχέση την καταγγελία που έχει γίνει και αφορά το CVC και τη σχέση του με τις ιδιωτικές κλινικές. Ως γνωστόν, η σχετική καταγγελία έχει γίνει από παραδοσιακό κλινικάρχη των Αθηνών.

Χαμηλό βαρομετρικό στον ΙΦΕΤ
-Μετά τον ΕΟΔΥ φαίνεται ότι ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, έχοντας την απόλυτη (και το εννοώ) στήριξη του Μαξίμου, προχώρα σε περαιτέρω αλλαγές στα πρόσωπα που είχαν επιλέγει από τον προκάτοχο του Βασίλη Κικίλια. Όπως μαθαίνω το θέμα σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι προσωπικό. Απεναντίας, έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα ή για να ακριβολογώ με την αναποτελεσματικότητα των προσώπων που κλήθηκαν να διοικήσουν. Στο πλαίσιο αυτό, μαθαίνω ότι δρομολογούνται άμεσα αλλαγές στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας. Φυσικά δεν θα περιοριστούν εκεί, αφού όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η εντολή περιλαμβάνει αλλαγές όπου κρίνεται σκόπιμο.

Πηγή: parapolitika.gr