Η υποψηφιότητα του Mr. Sky Express για τον ΟΛΗ…

-Τη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ περιμένει πως και πως ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μήπως και καταφέρει να ξεμπλοκάρει την υπόθεση των λιμανιών που έχει αποφασιστεί να ιδιωτικοποιηθούν. Εκτός από το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκδηλωθεί ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτηση του λιμανιού στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον ιδιοκτήτη της Sky Express Γιάννη Γρύλο.

-Μάλιστα, όπως σας έχω γράψει και κατά το παρελθόν, ήδη ο πρώην υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, ως «απεσταλμένος» του εν λόγω επιχειρηματία, έχει συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ζητώντας διευκρινήσεις για τον διαγωνισμό, που πρόκειται να βγει προσεχώς στον «αέρα». Βασική προϋπόθεση είναι η ανάληψη καθηκόντων από τη νέα ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ.
… και οι φήμες για το ενδιαφέρον Γρύλου για τα πλοία της Attica

-Εκτός από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, το αφεντικό της Sky Express, δείχνει να ενδιαφέρεται (όπως ακούγεται στην πιάτσα) για την επέκταση των δραστηριοτήτων του και στη θάλασσα. Συγκεκριμένα, ο Γρύλος, φαίνεται να «κοιτάζει» τον στόλο της Attica, που ως γνωστόν ανήκει στον Όμιλο της MIG. Με δεδομένο ότι η Τράπεζα Πειραιώς μετά την πώληση του Υγεία, της Vivartia, και της Singiular, θέλει να «διώξει» και το τελευταίο μεγάλο asset της MIG, που δεν είναι άλλο από τα πλοία, είναι πολλοί εκείνοι που ήδη δείχνουν ενδιαφέρον. Ένας εξ αυτών είναι και ο Γιάννης Γρύλος, που εκτός από την δραστηριότητα με την Sky Express, ασχολείται εντονότατα και με το ξενοδοχειακό προϊόν.
Στο Μαξίμου ο Αλαφούζος

-Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε προ ημερών το αφεντικό του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος. Τον εντόπισε άνθρωπός μου, την ώρα που έμπαινε από την πλαϊνή πόρτα του πρωθυπουργικού Μεγάρου. Μέρα μεσημέρι και αν δεν κάνω λάθος, ημέρα Σάββατο. Ο Αλαφούζος τα λέει τακτικά τόσο με τον πρόεδρο Κυριάκο, όσο και με τον στενό του συνεργάτη Γρηγόρη Δημητριάδη. Μάλιστα, οι σχέσεις των δύο πλευρών, είναι κάτι περισσότερο από καλές. Άλλωστε αυτό δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς, αρκεί να παρακολουθήσει τις εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

! Ούτε ο Στουρνάρας, ούτε η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν θεωρούν ότι υφίσταται θέμα με την ταυτόχρονη παρουσία της διαφημιστικής V+O σε τρεις συστημικές τράπεζες, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών αλλά και κάποιες εταιρείες που διαχειρίζονται τα «κόκκινα δάνεια». Α, και για να μην το ξεχάσω, κάπου άκουσα ότι εσχάτως συνεργάζεται με την εταιρεία των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου και η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος.
Υπουργοποίηση… Θεοδωρικάκου

-Η εφημερίδα «Εστία» του βιογράφου του νεότερου Καραμανλή, αποκάλυψε ένα φοβερό και τρομερό σχέδιο ανασχηματισμού, που σύμφωνα με τις πηγές του εκδότη Φιλιππάκη, σκοπεύει να υλοποιήσει ο Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε η εφημερίδα, ο Δένδιας μάλλον μετακομίζει από το υπουργείο Εξωτερικών στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γεραπετρίτης πηγαίνει υπουργός (θα μπορούσε και υφυπουργός) στο Παιδείας και ο Θεοδωρικάκος αναλαμβάνει εκ νέου υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Ένα είναι βέβαιο από τα παραπάνω. Ότι δεν ισχύει απολύτως τίποτα, αφού ούτε οι Δένδιας – Γεραπετρίτης μετακινούνται, ούτε ο πρόεδρος Κυριάκος σκοπεύει να κάνει (ξανά) υπουργό τον Θεοδωρικάκο. Απεναντίας, θα έλεγα. Ωστόσο μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει τολμήσει να απαγορεύσει ακόμη και τα ανισόρροπα πολιτικά σενάρια. Ούτε καν ο Παπαγγελόπουλος.
Το δείπνο Σαμαρά – Κατσανιώτη στο Balthazar

Στο Balthazar δείπνησαν χθες το βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει και ρόλο ψυχοθεραπευτή. Όσοι γνωρίζουν λένε ότι ήταν ο βασικός επισκέπτης στην οικία Σαμαρά στο Λουτράκι, που ως γνωστόν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του κορονοϊού ο πρώην πρωθυπουργός. Ο Κατσανιώτης πριν φτάσει στο Κολωνακιώτικο στέκι βρέθηκε σε μάζωξη βουλευτών που πραγματοποιήθηκε σε ταβέρνα στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα με οικοδεσπότη τον βουλευτή Γιάννη Παππά. Ο Κατσανιώτης είναι από τους πλέον φανατικούς του Σαμαρά. Μάλιστα, κάποιοι εκτιμούν ότι αν δεν υπουργοποιηθεί στον επόμενο ανασχηματισμό, είναι πολύ πιθανόν να βγει ξεκάθαρα στο γαλάζιο αντάρτικο, κάτι που θα ήθελε (πάρα πολύ) και ο Μεσσήνιος

Πηγή: parapolitika.gr