Μόνο το 4% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου

Ελλάδα και Βουλγαρία ενισχύουν την Βόρεια Μακεδονία στην προσπάθειά της να εμβολιάσει μέρος του πληθυσμού κατά του κοροναϊού. Μέσα στην εβδομάδα η Ελλάδα στέλνει προς ενίσχυση της προσπάθειας 20.000 εμβόλια AstraZeneca. Τα ποσοστά των εμβολιασμένων στην Βόρεια Μακεδονία είναι τραγικά χαμηλά καθώς μόνο το 4% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Η Ελλάδα συνδράμει από την πλευρά της προσφέροντας τις 20.000 δόσεις του AstraZeneca, ενώ το ίδιο κάνει και η Βουλγαρία προσφέροντας από την πλευρά της άλλες 50.000 δόσεις του εμβολίου AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca στην Βόρεια Μακεδονία χορηγείται μόνο σε ηλικίες άνω των 60 ετών.

 Ενίσχυση με 70.000 δόσεις AstraZeneca

Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φίλιπτσε, δήλωσε ότι εντός της εβδομάδας η χώρα αναμένεται να προμηθευτεί 70.000 δόσεις εμβολίου κατά του κοροναϊού από τη Βουλγαρία (50.000 δόσεις) και από την Ελλάδα (20.000 δόσεις).

Ο Βένκο Φίλιπτσε ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα τα εμβόλια αυτά θα είναι της AstraZeneca. Το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται στη Βόρεια Μακεδονία μόνο σε άτομα άνω των 60 ετών.

 Μόνο το 4% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, μέχρι τώρα 315.781 πολίτες της χώρας έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου, ενώ 81.273 πολίτες τη δεύτερη δόση, ήτοι ποσοστό μόλις 4% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση. Ο λόγος για το μικρό αυτό ποσοστό οφείλεται στην καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη Βόρεια Μακεδονία αλλά και στην έλλειψη εμβολίων στη χώρα.

 Επιθυμία να εμβολιαστούν έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας συνολικά 431.770 πολίτες της χώρας.

Πηγή: parapolitika.gr