Ένταση, νεύρα και προκλήσεις τον τελευταίο καιρό επικρατούν στην Βουλή, και μετά το περιστατικό με την κ. Γιαννακοπούλου που το ανοιχτό της μικρόφωνο την πρόδωσε, χθες είχαμε έκρηξη οργής στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με πρωταγωνιστή του παρασκηνίου – ποιόν άλλον – τον Παύλο Πολάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στα χέρια με τον βουλευτή της Ν.Δ Κώστα Κυρανάκη, ο οποίος σήμερα έδωσε την δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν στην αίθουσα.

 Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον Σκάϊ, αφού τόνισε πως τον «τραμπούκισε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, ο οποίος, όμως, του ζήτησε συγγνώμη όπως είπε, αναφέρθηκε στο επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη:

 «Πριν ουσιαστικά ξεκινήσει η εξέταση ρώτησα τον κ. Πολάκη με ποια κριτήρια μπήκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαγγελόπουλος. Ο κ. Πολάκης είπε πως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και σηκώθηκε να φύγει.

Τι ήθελα να δείξω με αυτή την ερώτηση; Όταν λες στην Προανακριτική ότι είχαμε την λαϊκή απαίτηση να κλείσουμε κάποιους φυλακή γιατί χρεοκόπησαν τη χώρα, γιατί είναι λαμόγια κλπ και ορίζεις αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Παπαγγελόπουλο, προφανώς αυτά τα δύο γεγονότα είναι συσχετιζόμενα.

Κατάλαβε ο κ. Πολάκης ότι αυτή θα ήταν η ενότητα των ερωτήσεων μου και έφυγε», είπε ο κ. Κυρανάκης, ενώ επιβεβαίωσε ότι είπε «κότες» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν έφυγε ο κ. Πολάκης ενώ εκείνοι του ζητούσαν με έντονο τρόπο να ανακαλέσει.