Τι αναφέρει η στήλη big mouth του powergame.gr

Οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί του υπουργού Πλακιωτάκη

-Έχω την αίσθηση ότι μικρός ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ονειρεύονταν όταν θα μεγαλώσει να γίνει φωτογράφος. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά τους πολλούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς, που καταγράφουν τα ραντάρ μου, στο μεγάλο λιμάνι. Προ ημερών σας έγραφα για τις θερμικές κάμερες. Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω εκείνη την έρευνα και χθες μου προέκυψε ένας ακόμη διαγωνισμός του λιμενικού με αριθμό διακήρυξης 07/2021 «για τη Μετάβαση στις Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες» και ημερομηνία κατάθεσης 04/10/2021. Με βάση τα ψιλά γράμματα του διαγωνισμού, προκύπτει ότι επιχείρηση τον έχει φέρει στα μέτρα της.

– Ο διαγωνισμός ύψους 6 εκατ. ευρώ του οποίου η διαβούλευση είχε βγει στον αέρα με συγκεκριμένους όρους από το 2019, ξαναβγήκε (σε διαβούλευση) ξαφνικά στις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους με αλλαγμένους και φωτογραφικούς όρους. Ενώ αρχικά (και ως είθισται) δινόταν η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να προσφέρουν μεμονωμένα τα είδη, αυτό άλλαξε και ζητήθηκε ως απαράβατος όρος οι συμμετέχοντες να πρέπει να προσφέρουν το σύνολο των ειδών, αποκλείοντας έτσι από τον διαγωνισμό πλήθος εταιρειών που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν προσφέροντας μεμονωμένα τα είδη (που είναι και εντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους).

-Το καλύτερο είναι, ότι ενώ η χρηματοοικονομική επάρκεια που ζητείτο από τους συμμετέχοντες στο αρχικό κείμενο του διαγωνισμού κινείτο σε λογικά και θεμιτά πλαίσια, στο τελικό κείμενο του διαγωνισμού ξαφνικά εμφανίστηκε να ζητείται η ύπαρξη προγενέστερων συμβάσεων, σε επιλεκτικά μόνο είδη και σε συγκεκριμένα ποσά, φωτογραφίζοντας ακόμη περισσότερο την εταιρεία που θέλουν να δώσουν τη δουλειά. Ακούγονται διάφορα και υπάρχει βεβαιότητα ότι η Υπηρεσία γνωρίζει ακριβώς ποιες προγενέστερες ζητούμενες συμβάσεις και με ποιο ύψος έχει «κερδίσει» η συγκεκριμένη εταιρεία.

-Ένα ερώτημα ξεσκάρταρα από τα πολλά που έφτασαν στα αυτιά μου. Γνωρίζει άραγε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης (στενός συνεργάτης του υπουργού Πλακιωτάκη) ότι από τις οκτώ εταιρείες που απηύθυναν σχετικές ερωτήσεις για τον διαγωνισμό, οι επτά ζήτησαν παράταση δεδομένου του ανύπαρκτου χρόνου προετοιμασίας για τη συμμετοχή ή και κατάθεσης ενστάσεων, και η μόνη που περιέργως δεν ζήτησε παράταση (σαν να ήταν έτοιμη από καιρό) ήταν η συγκεκριμένη επιχείρηση; Ένας ακόμη διαγωνισμός επί υπουργίας Πλακιωτάκη που αποκτά γενικότερο ενδιαφέρον. Και είπαμε. Ο υπουργός (μάλλον) μικρός ονειρεύονταν να γίνει φωτογράφος.

! Κάτι περίεργα ραντεβού εντός των φυλακών, που κάνουν οι Κουτσολιούτσοι, αξιολογούνται εσχάτως από ανθρώπους που γνωρίζουν από την καλή και από την ανάποδη τις προεκτάσεις του σκανδάλου της Folli Follie.

Ναυάγιο και στο φυσικό αέριο

-Όσοι παρακολουθούν τις τάσεις στην παγκόσμια αγορά, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι μετά την κατάργηση του λιγνίτη, έρχεται η σειρά του φυσικού αερίου. Όσοι λοιπόν δεν έχουν τοποθετηθεί ενεργειακά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι χάνουν το τρένο της επόμενης μέρας. Το φυσικό αέριο είναι το πιο βρόμικο καύσιμο μετά το πετρέλαιο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

-Ότι όσοι (και στην Ελλάδα είναι πολλοί) είχαν ρίξει τα ρέστα τους στο φυσικό αέριο μένουν με τον μουντζούρη στο χέρι. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που σκούζουν, βλέποντας ότι η ΔΕΗ, έστω και στο παραπέντε, υπό τη διοίκηση Στάσση, πρόλαβε να επιβιβαστεί στο τρένο της επόμενης μέρας. Πάντως, επειδή, η όλη εξέλιξη δεν αφορά μόνο στη ΔΕΗ, σημειώστε αυτό που επισήμανα παραπάνω. Το γεγονός ότι αυτοί που δεν επένδυσαν στις ΑΠΕ, νομοτελειακά θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι της νέας εποχής.

Σύσκεψη Μητσοτάκη, Σκυλακάκη, Πέτσα για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

-Με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της προγραμματισμένης για αύριο σύσκεψης, υπό τον πρόεδρο Κυριάκο και με τη συμμετοχή των αναπληρωτών υπουργών Σκυλακάκη και Πέτσα. Και αυτό γιατί σε αυτήν (τη σύσκεψη) θα αποφασιστούν τα πρόσθετα χρήματα που θα δοθούν για να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες που παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

-Όπως μαθαίνω, ο Σκυλακάκης έχει ήδη κάνει κουμάντο, αφού αν και… ταμίας θέλει, όλοι να είναι ικανοποιημένοι. Έτσι, μαθαίνω ότι θα ικανοποιήσει ως ένα βαθμό το συνολικό αίτημα Πέτσα. Μάλιστα, από την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θα αρχίσει να τηλέφωνα, αφού σε καμία περίπτωση δεν θέλει να «ανέβει» στη Θεσσαλονίκη την επόμενη βδομάδα, έχοντας ορθάνοικτη την εκκρεμότητα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Στην Αρκαδία ο Αβραμόπουλος

Και τι δεν έχουν αρχίσει να ακούνε τα αυτάκια μου, ενόψει της προετοιμασίας διαφόρων, για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ένα από τα φρέσκα που άκουσα έχει να κάνει με τις σκέψεις που φέρεται να κάνει (εσχάτως) ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχετικά με το πολιτικό του μέλλον. Ο τέως επίτροπος βλέποντας να στενεύουν τα περιθώρια για την Α’ Αθηνών, φαίνεται ότι «κατέβασε» μια πολύ δυνατή ιδέα. Να είναι υποψήφιος στην γενέτειρα του την Αρκαδία. Ε, όπως και να το κάνουμε από τη στιγμή που θα το αποφασίσει, μάλλον είναι σχετικά εύκολο να στείλει στα (πολιτικά) αζήτητα τον Κώστα Βλάση.

Στο Μαξίμου ο Ζαούτης του (;) ΕΟΔΥ

-Την πλαϊνή πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε όπως μαθαίνω χθες το απόγευμα ο καθηγητής Ζαούτης, που εμφανίζεται φαβορί για τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ. Προφανώς συναντήθηκε με τον πρόεδρο Κυριάκο, ο οποίος φαίνεται να έχει δει και άλλους γιατρούς, μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Πάντως από τα λίγα που καταφέρνω να συλλέξω, μαθαίνω ότι δεν αποκλείεται εντός της ημέρας (το αργότερο της αυριανής) να γνωρίζουμε τον αντικαταστάτη του Αρκουμανέα. Και αν δεν υπάρξει ανατροπή της τελευταίας στιγμής, αυτός θα είναι ο κ. Ζαούτης, πρόσωπο που φαίνεται να απολαμβάνει (και) της εμπιστοσύνης του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, που είναι αλήθεια ότι εκπλήσσει ευχάριστα τον Μητσοτάκη, κατά τις πρώτες μέρες της υπουργικής του θητείας.

Πηγή: parapolitika.gr