Δεν βγαίνουν οι μάσκες των προστατευόμενων της Novartis

-Η εισαγγελέας Γεωργίου απορρίπτει όπως μαθαίνω το αίτημα σχετικά με την αποκάλυψη των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως ότι δεν θα βγουν οριστικά οι… κουκούλες. Όπως είναι λογικό η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους αιτούντες την αποκάλυψη.

-Έτσι, Σαμαράς, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Άδωνις και λοιποί δεν θα μάθουν πότε ποιοι βρίσκονται πίσω από τις καταθέσεις στην εισαγγελέα Τουλουπάκη, που είχαν ως συνέπεια να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την άσκηση διώξεων, αλλά και να ξεκινήσει μία χρονοβόρα δικαστική διαδικασία που δεν έχει ακόμη τελειώσει για τους Λοβέρδο, Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο.
Και ο υφυπουργός Στεφανής στις υπηρεσίες του Καμμένου

-Την αντίδραση των φίλων του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της στήλης σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος φαίνεται να μην χαλάει χατίρι για χατίρι στον προκάτοχο του Πάνο Καμμένο. Συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στο Στεφανή, έλεγαν ότι πολλά ρουσφέτια στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, κάνει και ο υφυπουργός, που διατηρεί άριστη σχέση μαζί του από την περίοδο που ήταν εν ενεργεία αξιωματικός στο Πεντάγωνο.

-Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι αν έχει κρατήσει πέντε δυνατούς φίλους ο Καμμένος στο στράτευμα, ένας είναι ο υφυπουργός Στεφανής. Σε κάθε περίπτωση η εποχή που ο πρόεδρος Πάνος έβριζε τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα, φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν, αν κρίνω από το γεγονός ότι με την κυβέρνηση του Κυριάκου, ενδεχομένως να κάνει περισσότερα ρουσφέτια ακόμη και από την εποχή που ήταν ο ίδιος στο Πεντάγωνο. Μάλιστα αυτό δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς, με δεδομένη την ασυλία που δόθηκε από την πρώτη στιγμή από τον Παναγιωτόπουλο στην περίοδο Καμμένου.

-Προφανώς, ο νυν υπουργός, που θυμάμαι ότι κατακεραύνωνε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τον τότε συγκυβερνήτη του Τσίπρα, για τα καραγκιοζιλίκια που έκανε με τους λιμενικούς, την εισαγγελέα Τζίβα και τον Τριανταφυλλόπουλο, τα ξέχασε όλα από τη στιγμή που άρχισαν να του χτυπούν προσοχές οι στραταίοι. Ωστόσο, εκείνο που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι ο Καμμένος, δεν πιάνεται φίλος.
Συνεργασία Lamda – Fourlis

-Τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εμπορικού κέντρου νέας γενιάς στο πλαίσιο της στρατηγικής της συνεργασίας με τη Fourlis ανακοίνωσε η Lamda Development. Όπως έγινε χθες γνωστό το έργο θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εντός της πρώτης πενταετούς φάσης υλοποίησης του Ελληνικού. Το εμπορικό πάρκο Λιανικής θ αποτελεί μια σύνθεση από καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (“Big Boxes”).

-Το συγκεκριμένο σχέδιο δεν θα προχωρούσε αν δεν υπήρχε ο μεράκι του Βασίλη Φουρλή και η αποφασιστικότητα του Οδυσσέα Αθανασίου, που αποδεικνύει ότι όσο καθυστερούσε το Ελληνικό, αυτός σχεδίαζε με μεθοδικότητα κάθε λεπτομέρεια του project. Πέραν τούτου υπάρχει και ένα τρίτο πρόσωπο (δεν θα σας το αποκαλύψω σήμερα) που έφερε πιο κοντά τους δυο άντρες (Αθανασίου και Φουρλή) με αποτέλεσμα να επεξεργαστούν από κοινού πολλές από τις ιδέες που θα τεθούν προς υλοποίηση τα επόμενα χρόνια.
Αποφασίζουν σήμερα για τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου

-Σήμερα, το υπουργικό Συμβούλιο θα επιλέξει το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του Αρείου Πάγου. Την απόφαση την πήρε προσωπικά ο πρόεδρος Κυριάκος και τη γνωρίζει από χθες το πρωί (μόνο) ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Μάλιστα μαθαίνω ότι ο τελευταίος τηλεφώνησε τόσο στο νικητή, όσο και στους ηττημένους, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα καθέκαστα. Πάντως έχω την αίσθηση ότι για άλλη μια φορά θα υπερτερήσει το γυναικείο φύλλο στις κρίσεις του Αρείου Πάγου. Αίσθηση και μόνο αίσθηση.
Την Τρίτη στη Βουλή το πόρισμα για τον Παππά

-Την ερχόμενη Τρίτη έχουν προγραμματιστεί να κατατεθούν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, τα πορίσματα των κομμάτων, σχετικά με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά. Απ ότι μαθαίνω το σχετικό κείμενο της πλειοψηφίας είναι ήδη έτοιμο και απλώς μένει να του ρίξουν μια τελευταία ματιά οι νομικοί της επιτροπής. Από τη στιγμή που θα κατατεθούν τα πορίσματα θα προγραμματιστεί πριν το «κλείσιμο» της Βουλής και η συζήτηση στην ολομέλεια. Αυτό αναμένεται να συμβεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου αφού το Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν θέλει να σύρεται η όλη διαδικασία. Αν με ρωτάτε τώρα τι προβλέπω; Η απάντηση είναι μονολεκτική. Παραπομπή.

Πηγή: parapolitika.gr