Ξαφνιάστηκε και δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου του.

Η σημερινή ημέρα, πρώτη μετά την καραντίνα για τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού δεν έφεραν μόνο τον ενθουσιασμό γιατί αντάμωσαν ξανά φίλοι και συμμαθητές, αλλά για έναν πιτσιρικά του δημοτικού ήταν ακόμη μεγαλύτερη η έκπληξη όταν η δασκάλα του υποδέχθηκε στο σχολείο τους τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως συνομίλησε με τους μαθητές και με τους δασκάλους, ενώ παράλληλα επισκέφθηκε και κάποιες τάξεις, κατά την διάρκεια του μαθήματος.

 Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι ο ίδιος μπήκε στην Α’ Δημοτικού την ώρα που οι μαθητές παρακολουθούσαν το παραμύθι «Μικρό COVID-19», το οποίο εξηγούσε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τον συγκεκριμένο ιό.

 Ο πρωθυπουργός μιλώντας με τους μαθητές χαρακτήρισε σαν «δύσκολη εξίσωση που κληθήκαμε να λύσουμε όλοι μαζί», την αντιμετώπιση του ιού και τόνισε ότι «τα καταφέραμε καλά».

 Ωστόσο αυτό που έκλεψε την παράσταση, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού, ήταν ένας πιτσιρικάς. Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στο προαύλιο του σχολείου, μαζί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καλημέρισε τα παιδιά, ενώ η δασκάλα τους καλωσόρισε. Ρώτησε μάλιστα τους μαθητές «Ξέρετε ποιός είναι αυτός; Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας!» Όταν τους είπε ότι είναι ο πρωθυπουργός, ένας πιτσιρικάς έκανε πως λιποθύμησε.

Πηγή: parapolitika.gr