«Η επαφή με την αγιογραφία ήρθε ύστερα από μια συνάντηση με έναν πατέρα», λέει η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

Για την εμπειρία της στην αγιογραφία στο πλευρό του Άρχοντα Αγιογράφου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Κωνσταντίνου Ξενόπουλου, αλλά και τον ρόλο που μπορεί να παίξει στον τουρισμό η τέχνη αυτή, μίλησε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου στη συνέντευξη που έδωσε στην «Πεμπτουσία», στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων στην Πλάκα, στο οποίο φημολογείται ότι γεννήθηκε η Αγία Φιλοθέη.

Η Άντζελα Γκερέκου, η οποία μίλησε για τη σχέση με τον Θεό, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επιλογή της να στραφεί στην πίστη έπειτα από δύσκολες απώλειες που έχει βιώσει, αλλά και για τον τρόπο που γίνεται καλύτερη μέσα από αυτό.

unknown_316731676_4401510706640161_4178497605359021665_n_2

«Η επαφή μου με την αγιογραφία ήρθε ύστερα από μια ευλογημένη συνάντηση με έναν πατέρα που μου γνώρισε την Αγία Φιλοθέη. Αγάπησα τον βίο αυτής της μοναχής, εντυπωσιάστηκα από το έργο της. Οφείλω να πω ότι τον τελευταίο χρόνο με βοήθησε σε πολλά θέματα δικά μου, σε δύσκολες στιγμές σε απώλειες και άλλα», είπε αρχικά η Άντζελα Γκερέκου.

___________-______-5717-730x410

«Για εμένα είναι ένα είδος προσευχής, σύνδεσης πνευματικής με τον ανώτερο εαυτό μας, μια γαλήνη και μια ηρεμία στην ψυχή. Η προσευχή με έχει βοηθήσει πολύ. Αυτός ο σπόρος της αισιοδοξίας που σου δίνει η πίστη σου, αφού κλάψεις, θρηνήσεις, γιατί οι απώλειες είναι δύσκολες, μετά όμως, μπορούμε να βρούμε μια γλυκύτητα σε αυτόν τον πόνο, μέσα από την αισιοδοξία και την πίστη ότι δεν τελειώνει εδώ τίποτα. Όλοι χρειαζόμαστε να έρθουμε σε επαφή με τον πιο αγνό και καθαρό εαυτό μας μέσω της πίστης μας», συμπλήρωσε η Άντζελα Γκερέκου.

GOOGLE-4-4-1080x607

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime του Σαββατοκύριακου 25-26/3

Πηγή: parapolitika.gr