Μπόλικο παρασκήνιο φαίνεται πως έχει το χθεσινό ξέσπασμα της Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Βουλή , που χωρίς να το έχει συνειδητοποιήσει καταγράφηκε από το μικρόφωνο και την κάμερα. Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ξέσπασε κατά της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, μιλώντας στο κινητό της τηλέφωνο.

Ποια είναι όμως η πραγματική αιτία; Η Νάντια Γιαννακοπούλου έχει τρεις μικρές κόρες, οι δύο εκ των οποίων φοιτούν στο Μαράσλειο, το γνωστό πειραματικό σχολείο επί της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι. Υπήρχε παλαιότερα μια σύνδεση ανάμεσα στο Μαράσλειο και στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, στην Πλάκα. Η διασύνδεση όμως αυτή διεκόπη το 2019 και τώρα με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο γίνεται πρότυπο. Συνεπώς, οι μαθητές του Δημοτικού Μαρασλείου που θέλουν να συνεχίσουν στην πρώτη γυμνασίου εκεί, θα πρέπει πλέον να δίνουν εξετάσεις και να συναγωνίζονται με μαθητές άλλων δημοτικών σχολείων.

Η κα Γιαννακοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ζητήσει από την κα Κεραμέως να μην προχωρήσει στη ρύθμιση αυτή, ώστε να μην μπουν στη διαδικασία αυτοί τα παιδιά της και οι συμμαθητές τους… Όταν έμαθε ότι δεν της έγινε το “χατίρι”, ακολούθησε το γνωστό πλέον ξέσπασμα…

Πηγή: parapolitika.gr