Μια προμήθεια που «μυρίζει» στο λιμενικό

Πριν από λίγο καιρό το Λιμενικό επί των ημερών Κλιάρη και με υπουργό τον Ιωάννη Πλακιωτάκη, πρώην αρχηγό της Ν.Δ. (ναι της αληθινής που ίδρυσε ο Καραμανλής) προχώρησε στην προμήθεια σκαφών.

Εν μέσω κορονοϊού, το θέμα πέρασε στα «χαμηλά». Ωστόσο όσοι γνωρίζουν από τιμές λένε, ότι η εν λόγω αγορά, ήταν αλμυρούτσικη.

Τα συγκεκριμένα σκάφη, ΛΣ 900 «Μαρίνος Ζαμπάτης» και ΛΣ 910 «Γεώργιος Κωτούλας» ναυπηγήθηκαν στην Ιταλία στα ναυπηγεία της Cantiere Navale Vittoria, έχουν ολικό μήκος 36,3 μέτρα και ξεπερνούν σε ταχύτητα τους 35 κόμβους.

Από σκάφη ομολογώ δεν σκαμπάζω. Όμως, έχω κάτι φίλους που αρέσκονται, κάνοντας «καμάκι» να ψάχνουν τις τιμές και να συγκρίνουν.

-Αν δεν έχουν πέσει έξω, τα σκάφη που προμηθεύτηκε το Λιμενικό επί της ηγεσίας Κλιάρη, με υπουργό Ναυτιλίας τον Πλακιωτάκη, αγοράστηκαν κάπως ακριβότερα απ΄ ότι πραγματικά πωλούνται.

Προφανώς υπουργός και αρχηγός, θέλησαν να δείξουν ότι όταν θέλουμε κάτι πολύ εμείς οι Έλληνες, το πληρώνουμε και με το παραπάνω. Πάντως εκτός από τους φίλους μου που αρέσκονται στο να συγκρίνουν τιμές, αντίστοιχη, αλλά σε άλλο επίπεδο δουλειά κάνουν ορισμένες φορές και οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Μια λεπτομέρεια που ενδεχομένως να ξέχασα, συνδέεται με την τιμή των δύο σκαφών, που απέκτησε το λιμενικό: 55 (ζεστά) εκατ. ευρώ. Στην υγεία μας ρε παιδιά, που έλεγε εδώ και χρόνια ο Σπύρος Παπαδόπουλος.
Τα μαζεύει και φεύγει ο Μπόμπολας

-Βαρύ, για να μην σας πω ασήκωτο, είναι πλέον το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στα γραφεία της «Ελλάκτωρ» για τον Λεωνίδα Μπόμπολα, που σιγά σιγά έχει αρχίσει και μαζεύει τα μπογαλάκια του, αφού κατάλαβε (έστω και με κάποια καθυστέρηση) ότι δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεργασίας με την νέα ιδιοκτησία του μαγαζιού.

Ακόμη και το όνειρο της «Ηλέκτωρ» τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται σε εφιάλτη, αφού εκτός από τα λεφτά που δεν κατάφερε να βρει, βρίσκεται αντιμέτωπος και με κάτι ανοικτά στόματα, έτοιμα να τον κατασπαράξουν, όπως πριν από κάποια χρόνια στην Κύπρο.
Η υφυπουργός Δόμνα ζει πλέον μόνη

-Ελεύθερη κι ωραία κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό –όπως μαθαίνω- η δραστήρια υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία είχε σχέση με τον επίσης αεικίνητο δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημαντηράκη.

Το ζευγάρι δεν ζει πλέον μαζί, αφού αποφάσισε σε πολύ καλό κλίμα να πορευτεί σε διαφορετικούς δρόμους. Και οι δύο κράτησαν (όπως και κατά τη διάρκεια της σχέσης) μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τον χωρισμό τους. Πάντως τόσο ο δήμαρχος, όσο και η υφυπουργός διανύουν την πλέον παραγωγική (πολιτική) περίοδο, κάτι που φαίνεται από την απήχηση που έχουν οι δράσεις τους, στο κοινό που απευθύνονται.

! Από τη θέση του προέδρου σε εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου μετακομίζει την επόμενη βδομάδα ο Νίκος Χιωτάκης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ). Στην θέση του προέδρου θα βρεθεί ο πειραιώτης πολιτικός μηχανικός Γιώργος Βρεττάκος. Σχεδόν ταυτόχρονα με τις αλλαγές σε επίπεδο προσώπων ο υπουργός Σκρέκας, έχει καταθέσει και φρέσκο νόμο, για την ανακύκλωση και τα περιβαλλοντικά.
Περίεργες φήμες για την Προδικαστικών Προσφυγών

-Εκτός από τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης, στο Μαξίμου έχουν φτάσει και διάφορα ακόμη περίεργα που συνδέονται με την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ).

Κι όταν λέμε, «περίεργα» είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι εννοούμε. Άλλωστε είναι τόσο μικρή η πιάτσα που τα νέα τρέχουν πιο γρήγορα από τις… συμβάσεις. Στην κυβέρνηση τα έχουν πάρει άγρια με τον επικεφαλής της Αρχής ονόματι Κατσίγιαννης, ο οποίος αν είχε καταλάβει τι τον περιμένει τουλάχιστον θα είχε παραιτηθεί.

-Επί τη ευκαιρία να σας πω ότι ο αντιπρόεδρος (της κυβέρνησης) Παναγιώτης Πικραμένος, έχει πανέτοιμο το σχέδιο για τη συγχώνευση κάποιων εκ των Ανεξάρτητων Αρχών. Ανάμεσα σ αυτές που θα συγχωνευτούν είναι και η Προδικαστικών Προσφυγών. Το σχετικό σχέδιο νόμο είναι έτοιμο και αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση μέχρι το τέλος του μήνα.

! Το CVC μετά τα νοσοκομεία, την Εθνική Ασφαλιστική και τη Vivartia, ρίχνει δίχτυα και στα ξενοδοχεία. Στο πλαίσιο αυτό κουβεντιάζει με τράπεζες για κάνα δυο φιλέτα.
Καναλάρχης πουλάει ακριβά

-Πρόκειται για πληροφορία που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, γιατί προέρχεται από άνθρωπο που γνωρίζει από πρώτο χέρι την ιστορία.

Καναλάρχης από τους καλούς της πιάτσας, εσχάτως αναζητά αγοραστή για το πολύ καλό asset που διαθέτει. Ήδη έχει κάνει τις πρώτες συζητήσεις και όπως μαθαίνω υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Το τίμημα που ζητά προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ και δείχνει να μην έχει διάθεση για (πολλά) παζάρια. Κι όταν αναφέρω καναλάρχης σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στον Ιβάν Σαββίδη του Open.

Δίχτυα στις ασφαλιστικές από V+O

-Μετά τις τράπεζες, η V+O των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου έχει βάλει πλώρη για να κυριαρχήσει στον ολοένα και αναπτυσσόμενο κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών. Μάλιστα, το φοβερό και τρομερό δίδυμο δεν αρκείται ποτέ στη μία συνεργασία, αλλά τα θέλει όλα γιατί έτσι έχει μάθει να λειτουργεί. Όσο λοιπόν η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν παρεμβαίνει η V+O θα συνεχίζει να κατέχει εκτός από δεσπόζουσα και… ασυμβίβαστη θέση σε τράπεζες, funds, ασφαλιστικές και δεν ξέρω τι άλλο.
Ανεβασμένες οι μετοχές Θεοχάρη

-Κάπως ανεβασμένες για να μην σας πω εκτοξευμένες είναι εσχάτως οι μετοχές του Χάρη Θεοχάρη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος Κυριάκος που μιλάει συχνά με διαφόρους παράγοντες του τουρισμού εντός και εκτός Ελλάδος, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο υπουργός Τουρισμού, αν εξαιρέσει κανείς τις δυο τρεις μικρογκάφες, έχει κάνει πολύ και σοβαρή δουλειά.

-Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι κατά καιρούς επένδυαν στην απομάκρυνση Θεοχάρη από το υπουργείο, μάλλον θα πρέπει να περιμένουν αρκετό καιρό ακόμη.

Πάντως ακόμη και όσοι ήταν αρνητικά διακείμενοι στον Θεοχάρη, εσχάτως άρχισαν να αλλάζουν άποψη. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, το βασικότερο είναι αυτό που πιστεύει ο πρωθυπουργός και μάλιστα σε περιόδους που μαγειρεύεται ο ανασχηματισμός.

Πηγή: parapolitika.gr