Αγωνιά ο ΣΥΡΙΖΑ για το Open του Σαββίδη

Αυξημένη και εν πολλοίς αδικαιολόγητη αγωνία μαθαίνω ότι κυριαρχεί στα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου, σχετικά με την τύχη του τηλεοπτικού σταθμού Open. Ο πρόεδρος Αλέξης, που πλέον βγαίνει κάνα τρίωρο στοn Μελιγγώνη και τη Γιάμαλη, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να στερηθεί την γοητεία που του προσφέρει το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη.

-Εσχάτως, άρχισε να λαμβάνει κάπως περίεργα μηνύματα που έφταναν μέχρι και στο ενδεχόμενο της αποεπένδυσης από την πλευρά του ομογενούς επιχειρηματία. Μιλάμε για (κάπως) εφιαλτικό σενάριο για τον Τσίπρα και την παρέα του, αφού όπως και να το κάνουμε το Open, ήταν κάτι σαν να λέμε: «κόκκινο» στα νιάτα του. Οι ΣΥΡΙΖαίοι ψάχνουν να βρουν, προφανώς για να μάθουν νέα από το εξωτικό Ροστόφ, τον σύντροφο Νταβιντιάν, μάταια όμως αφού μετά τον Ιβάν μετανάστευσε και το συγκεκριμένο αγόρι.

Κερδισμένος ο Μυλωνογιάννης

-Ο μεγάλος κερδισμένος στη σκληρή παρτίδα της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ είναι ομολογουμένως ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Μυλονογιάννης. Ο πολύπειρος δικηγόρος που χειρίστηκε πολλά και διάφορα όλες αυτές τις μέρες, εκτός από την χθεσινή (κάπως τυπική) διαδικασία.

-Ο Μυλωνογιάννης που είχε συναντηθεί μεταξύ των άλλων και με εκπρόσωπο των Μπακοκαϋμενάκηδων, είχε ενημερώσει αυτούς που έπρεπε, ότι θα κέρδιζαν τη χθεσινή Γ.Σ., όπως και έγινε. Ο ίδιος έχει προβλέψει, βλέποντας και τα πρώτα ευρήματα από τον διενεργούμενο εσωτερικό έλεγχο, ότι πολλά από τα στελέχη της προηγούμενης διοίκησης, ενδέχεται να περάσουν αρκετό από τον χρόνο τους στα γραφεία των ανακριτών.

-Και επειδή όπως λέει, πρόκειται για λεφτά εισηγμένης εταιρείας, δεν μπορεί παρά να κινηθεί νομικά εναντίον όσων άσκησαν διοίκηση εφόσον υπάρχουν έστω και ενδείξεις για κακοδιαχείριση. Επομένως από χθες ξεκινά μια άλλη εποχή για την Ελλάκτωρ. Η εποχή της κάθαρσης πέραν των υπολοίπων που σχετίζονται με την διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

! Επειδή τις τελευταίες μέρες ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορα σχετικά με τη συμφωνία Χόλτερμαν – Μπόμπολα, για την πώληση της Ηλέκτωρ στον δεύτερο, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Φυσικά ο κανακάρης του μπάρμπα Γιώργη Μπόμπολα, άνοιγε σαμπάνιες, θεωρώντας ότι σύντομα θα έρθει η ώρα που θα τον φωνάξει ο Ολλανδός να του δώσει τα κλειδιά του μαγαζιού.

Οι εξελίξεις για την Ψυττάλεια…

-Στα μέσα Μαΐου θα παιχθεί το πιο κρίσιμο επεισόδιο στην ΕΥΔΑΠ για τη Ψυττάλεια και το έργο των 260 εκατομμυρίων για τα επόμενα πέντε έτη. Τότε θα συνεδριάσει η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, για να εξετάσει την προσφυγή της ΑΚΤΩΡ , με την οποία συνεχίζει να ζητάει τον αποκλεισμό των Κοινοπραξιών SUEZ/Τέρνα/Intrakat και Μυτιληναίου/Κωνσταντινίδη.

-Το θέμα φαίνεται να έχει αναλάβει ο άνθρωπος ειδικών αποστολών της ΑΕΠΠ, ονόματι (από ό,τι ακούω) Σαββίδης. Ο συγκεκριμένος κύριος είχε, περιέργως, αποφασίσει και το καλοκαίρι του 2020 υπέρ της ΑΚΤΩΡ , όμως η απόφασή του ακυρώθηκε, πανηγυρικά και ομόφωνα, από το Συμβούλιο της Επικρατείας (και δικαιώθηκαν όσοι διατείνονταν ότι έκρινε μάλλον μεροληπτικά).

-Βέβαια αυτή η καθυστέρηση ωφέλησε την ΑΚΤΩΡ, που εισπράττει 2,5 εκατ. τον μήνα, συνεχίζοντας να εκτελεί ένα ακριβό όπως ψιθυρίζετε έργο. Άρα είναι παράδοξο το γιατί ανατέθηκε η υπόθεση πάλι στον ίδιο. Πάλι θα κάνει τα ίδια λάθη;

…και ο ρόλος του Σαχίνη της ΕΥΔΑΠ

-Στο μεταξύ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπος Σαχίνης μάλλον εμφανίζεται με διπλό πρόσωπο. Προς τα έξω, θέλει να φαίνεται ότι κρατάει ίσες αποστάσεις και ότι πρέπει να πάρει το έργο αυτός που θα δώσει τη χαμηλότερη τιμή. Όμως στην πράξη και κυρίως στο παρασκήνιο, παίζει το παιχνίδι της ΑΚΤΩΡ, και γι’ αυτό, ακούω, έχει δυσαρεστήσει τα αφεντικά του, που δεν θέλουν να εμπλακεί σε πόλεμο εργολάβων και θέλουν να ανοίξουν και οι τρεις οικονομικές προσφορές για να προστατεύσουν το δημόσιο χρήμα.

-Δηλαδή, άλλα τους λέει και άλλα κάνει. Εκείνοι, ευτυχώς αρχίζουν και το καταλαβαίνουν. Βέβαια, ο κ. Διευθύνων Σύμβουλος βρήκε …γόνιμο έδαφος. Τα ίδια έκανε και ο προκάτοχός του και η Επιτροπή της ΕΥΔΑΠ και κάποια υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, το παρεάκι από τον Σύριζα δηλαδή που ξέμειναν για να τελειώσουν την δουλειά.

-Να δούμε πού θα κρυφτούν όλοι αυτοί αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και εξαιτίας τους πάρει το έργο ο ταλαίπωρος (και ακριβός) ΑΚΤΩΡ αντί άλλων που ακούγεται ότι οι θα δημοσιοποιήσουν την κατά πολύ φθηνότερη προσφορά τους μέσω συνέντευξης Τύπου στην πρεσβεία της Γαλλίας . Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά του Δημοσίου και των μετόχων της ΕΥΔΑΠ;

! Δύο αλυσίδες super market Bazaar και Market in , φημολογείται ότι αναζητούν (εσχάτως) αγοραστή. Γενικώς στην συγκεκριμένη πιάτσα, εν μέσω κορονοϊού, καταγράφεται έντονη κινητικότητα.

Πηγή: parapolitika.gr