Η έκρηξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου μπορεί να έφερε αμηχανία στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οργή στα μέλη και στους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -καθώς θεώρησαν ότι ήταν λάθος ο χρόνος της παρέμβασης του- για κάποιους ωστόσο ήταν αναμενόμενη και σε έναν βαθμό δικαιολογημένη.

Όσοι ξέρουν λένε ότι ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα

και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο υπήρξε μια σημαντική συνάντηση στο Σούνιο στο εξοχικό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί ένα βράδυ του καλοκαιριού υπό το φως της πανσελήνου ο Αλέξη Τσίπρας εκμυστηρεύτηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι θα έκανε μια σειρά από σοβαρές αλλαγές στο κόμμα .

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αισθάνθηκε προφανώς ιδιαίτερος καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του άνοιξε τα χαρτιά του για τις αλλαγές που θα έκανε. Σε αυτή την συνάντηση του είπε μάλιστα ότι θα απομάκρυνε και τον Νίκο Παππά από την θέση του χωρίς ωστόσο να του πει ότι αυτός θα έχανε το χαρτοφυλάκιο του καθώς θα πήγαινε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Μετά από αυτή την συνάντηση το κλίμα ανάμεσα στους δυο άνδρες ήταν ιδιαίτερα καλό. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μάλιστα θεώρησε ότι θα πρέπει να αρθρογραφήσει υπέρ των κινήσεων που κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έριξε τους τόνους και στα εθνικά.

Λίγες μέρες αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε και πάλι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο αυτή την φορά στην Κουμουνδούρου. Εκεί παρουσία αρκετών νέων στελεχών του είπε ότι τελικά θα έφευγε και αυτός από τομεάρχης προκειμένου να κρατηθούν οι ισορροπίες.

Ο επικεφαλής των 53+ εκείνη την στιγμή δεν έδειξε την ενόχληση του αν και όσοι τον γνωρίζουν καλά λένε ότι ως Ηπειρώτης πολιτικός είχε ήδη αποφασίσει μέσα του ότι θα έβαζε μπουρλότο …

Μόνο που όπως φαίνεται δεν υπολόγισε σωστά τον χρόνο που θα έκανε την κίνηση του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος έμοιαζε έκπληκτος από τις αντιδράσεις που υπήρξαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης καθώς ακόμα και στελέχη που ορκίζονταν στο όνομα του έκαναν κριτική για την παρέμβαση του.