Προσωπικά ασχολήθηκε ο πρωθυπουργός με το το συλλυπητήριο μήνυμα στον Μανώλη Γλέζο

Η είδηση του θανάτου του αγωνιστή της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου συγκλόνισε χθες τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», ασχολήθηκε προσωπικά με το κείμενο αποχαιρετισμού.

Ο πρωθυπουργός, που τις τελευταίες εβδομάδες παλεύει στον αγώνα κατά του 

κοροναϊού, ενημέρωσε τους συνεργάτες του πως θα συντάξει εξ ολοκλήρου εκείνος το συλλυπητήριο μήνυμα.  Γι’αυτο και στο κείμενο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επέλεξε να κάνει μια προσωπική αναφορά για το βράδυ που «έφυγε» ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ» γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι το μήνυμα του πρωθυπουργού συζητήθηκε χθες τόσο από φίλους όσο και από… «εχθρούς» οι οποίοι σχολίασαν τα θερμά λόγια του Κυριάκου 

Μητσοτάκη προς έναν πολιτικό αντίπαλό του.

Ολόκληρο το κείμενο που έγραψε ο πρωθυπουργός:


«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη. Για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας.
Ο Μανώλης 
Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. Ούτε και φυλακίστηκε σε κομματικούς φανατισμούς. Μια γενιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, στην Ελευθερία και στη Δημοκρατία.

Υπήρξε, όμως, ταυτόχρονα, και ένας γλυκός άνθρωπος. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου 

-ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ…

Ο θάνατος του Μανώλη 
Γλέζου αφήνει τους Έλληνες φτωχότερους. Αλλά η ζωή του αφήνει την Ελλάδα πλουσιότερη. Γιατί το παράδειγμα του – το παράδειγμα μιας ζωής αγνού πατριώτη και αληθινού μαχητή- μένει φωτεινός οδηγός για όλους. Και μας οπλίζει με δύναμη, ώστε να ξεπερνούμε ενωμένοι δυσκολίες όπως οι σημερινές.

Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη 

Γλέζου.
Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Πηγή: parapolitika.gr