Μεγάλη ανταπόκριση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκει η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ, υπουργοί και υφυπουργοί το 50% του μισθού τους στην μάχη της χώρας απέναντι στον κοροναϊό.

Αλληλεγγύη στον αγώνα της χώρας απέναντι στον «αόρατο εχθρό» της πανδημίας του κοροναϊού έχουν εκφράσει και οι αυτοδιοικητικοί της Επικράτειας, προσφέροντας το ήμισυ του μισθού τους για το επόμενο δίμηνο στη μεγάλη μάχη της πατρίδας απέναντι στον φονικό ιό.

Κώστας Αγοραστός: Δίνω το 50% του μισθού μου στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Υπέρ της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού τάχθηκε εξ’ αρχής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ο Κώστας Αγοραστός δημοσιοποίησε την προθεσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook που έγραψε χαρακτηριστικά.

«Τάσσομαι έμπρακτα υπέρ της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεισφέρει στη μάχη κατά του κορωνοιού. Για αυτό προσφέρω το 50% του μισθού μου, τους επόμενους δύο μήνες, που θα κατατεθεί στη μάχη κατά του κορωνοιού, στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας».

Απόστολος Τζιτζικώστας: Από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς

Στο ίδιο πνεύμα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προτίθεται να καταθέσει του ήμισυ του μισθού του από την περιφέρεια, ως ένδειξη αλληλεγγύης στην μεγάλη μάχη.

«Για τους επόμενους 2 μήνες καταθέτω ως Περιφερειάρχης το 50% του μισθού μου στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε όλους αυτούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ζέρβας: Το ελάχιστο στην εθνική προσπάθεια

Το μισό μισθό του στη μάχη καταπολέμησης του κοροναϊού θα προσφέρει για τους επόμενους δύο μήνες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να προσφέρουμε σε αυτήν την εθνική προσπάθεια», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξηγώντας «πως η πράξη αυτή είναι συμβολική αλλά και ουσιαστική».

Η δημοτική αρχή Δράμας παρούσα στη μάχη απέναντι στον κοροναϊό

Στο κάλεσμα του πρωθυπουργού ανταποκρίθηκε ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, καλώντας τους αντιδημάρχους της παράταξης “ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑ”, να διαθέσουν το 50% του μισθού τους .

Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Δράμας αποφάσισαν να διαθέσουν τους μισθούς τους για την αγορά υγειονομικού υλικού για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.
Πηγή: e-ota.gr