Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στις εντυπώσεις του πρώην υπουργού και Επιτρόπου της Ε.Ε., που παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου Ερντογάν στην Άγκυρα

Στις εντυπώσεις του πρώην υπουργού και Επιτρόπου της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλου, που παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου Ερντογάν στην Άγκυρα, αναφέρεται με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Με τα μάτια του Δημήτρη» η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Μάλιστα, όπως σημειώνει, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος και φίλος του Τούρκου προέδρου από την εποχή που αυτός ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, είχε ευκαιρία για σύντομο τετ α τετ και με τον νέο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν. 

Δηλώσεις Αβραμόπουλου

Παράλληλα, η εφημερίδα παρουσιάζει τις δηλώσεις του πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου σε ελληνικά ΜΜΕ για την τελετή αλλά και την «επόμενη μέρα» στην Τουρκία, ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις με την Ελλάδα. «Φυσάει ένας νέος άνεμος με το νέο του υπουργικό συμβούλιο. Βλέπω σημάδια πως ο Ερντογάν θα ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση» δήλωσε, σημειώνοντας πως αισθάνεται πιο αισιόδοξος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο μέλλον.

Ο Βασίλης Κασκαρέλης

Το δημοσίευμα προβάλλει και τις δηλώσεις του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή ορκωμοσίας. «Ο Ερντογάν είναι ο φυσικός ηγέτης της Τουρκίας, με καλά και κακά. Νομίζω πως θέλει να εργαστεί ώστε να μείνει το όνομά του στη μνήμη όλων, πριν αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή» δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: parapolitika.gr