Ο στρατηγός Μακένζι πρόσθεσε ότι η ισλαμιστική ομάδα ήταν «χρήσιμη για συνεργασία»

Eκ μέρους του Πενταγώνου, ο στρατηγός Μακένζι ενημέρωσε σε σχέση με τις αιματηρές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
και για τη στάση που θα κρατήσουν οι ΗΠΑ.

Θα συνεχιστεί η επιχείρηση εκκένωσης

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ανέφερε πως 12 Αμερικανοί είναι νεκροί, και ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την επιχείρηση εκκένωσης, εκτιμώντας ότι ακόμα 1.000 πολίτες της Αμερικής παραμένουν στο Αφγανιστάν. Σε σχέση με τις επιθέσεις ανέφερε ότι ήταν οργανωμένες από το ISIS και τις περίμεναν. «Οι ΗΠΑ συντονίζονται με τους Ταλιμπάν και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προετοιμαστούμε για αυτές τις επιθέσεις». Υπενθυμίζετια ότι το βράδυ της Πέμπτης,  το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Θα συνεχιστούν οι επιθέσεις 

Ο στρατηγός Μακένζι σημείωσε ότι ΗΠΑ και Ταλιμπάν «μοιράζονται έναν κοινό σκοπό», αυτόν της απομάκρυνσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, προσθέτοντας ότι η ισλαμιστική ομάδα ήταν «χρήσιμη για συνεργασία». Μερικές από τις ανησυχίες μας για την ασφάλεια λειάνθηκαν» ανέφεραν και πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει εάν αυτό θα ισχύσει μακροπρόθεσμα».

Ερωτηθείς πότε οι ΗΠΑ θα σταματήσουν την εκκένωση αμάχων για να επικεντρωθούν στην απόσυρση των στρατευμάτων τους, ο στρατηγός Μακένζι αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Για το πως κατάφεραν οι βομβιστές να πλησιάσουν τις αμερικανικές δυνάμεις, ο Μακένζι ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει ότι οι Ταλιμπάν άφησαν την επίθεση να εξελιχθεί, αλλά σημείωσε πως προφανώς απέτυχαν να ελέγξουν τους τρομοκράτες στην πορεία τους προς το αεροδρόμιο.

Νωρίτερα την Πέμπτη,  οι Ταλιμπάν είχαν δηλώσει πως οι επιθέσεις έλαβαν χώρα σε περιοχή που ήταν υπό των έλεγχο των Αμερικάνων.

Πηγή: parapolitika.gr