Επέστρεψε στα βασιλικά της καθήκοντα μετά την περιπέτεια της υγείας της

Η Βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε στις επίσημες υποχρεώσεις της, αφότου οι γιατροί συνέστησαν στην 95χρονη μονάρχη να ξεκουραστεί. Πραγματοποίησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ακροάσεις ξένων πρέσβεων στη Βρετανία.

 Η 95χρονη Ελισάβετ πραγματοποίησε τις ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, από το κάστρο του Ουίνσδορ, τον βασικό πλέον τόπο κατοικίας της. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης οι πρεσβευτές της Νότιας Κορέας, Γκουν Κιμ και της Ελβετίας, Μάρκους Λάιτνερ επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, όπως έγινε γνωστό από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

 Ηλικίας 95 ετών, η Βασίλισσα ήταν χαμογελαστή και φορούσε ένα κίτρινο φόρεμα.

 Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα δώσει το παρών Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα

Ήταν η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή της από τις 19 Οκτωβρίου και αφότου ακύρωσε, μία ημέρα μετά, μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία, με τους γιατρούς της να της συστήνουν ανάπαυση.

 Κατόπιν, την περασμένη εβδομάδα η Βασίλισσα πέρασε τη νύχτα της Τετάρτης (19.10.2021) προς Πέμπτη (20.10.2021) στο νοσοκομείο, επισήμως για «προκαταρκτικές» εξετάσεις.

 Το γεγονός ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ καθυστέρησε να αποκαλύψει τη νοσηλεία της, την πρώτη της από το 2013, προκάλεσε ερωτήματα και επικρίσεις για την έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους του παλατιού.

 Η Ελισάβετ αναμένεται στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Γλασκόβη, στη Σκωτία.

Πηγή: parapolitika.gr