** Το πουσάρισμα της υποψηφιότητας του ομογενή Τζορτζ Τσούνη, από συγκεκριμένους κύκλους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για τη θέση του επόμενου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, συνεχίζεται. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι πίσω από τη συγκεκριμένη περίπτωση κρύβεται ο φάδερ Αλεξ Καρλούτσος, ο οποίος, μπορεί να μην έχει την αίγλη (κι ενδεχομένως τη δύναμη) του παρελθόντος, ωστόσο εξακολουθεί να έχει τις «άκρες» του στο αμερικανικό κατεστημένο. Τόσο στο ρεπουμπλικανικό όσο και στο δημοκρατικό. Θυμίζουμε ενδεικτικά ότι επί Τραμπ είχε «τοποθετήσει» τον γιο του στην υπηρεσία πρωτοκόλλου του Λευκού Οίκου και την ίδια ώρα μπορούσε να κλείσει ραντεβού με τον Μπάιντεν, με μάλλον χαρακτηριστική άνεση.

^^^ Τελευταία, ωστόσο, μαθαίνουμε ότι η παρεμβατικότητά του μειώνεται. Ο νέος αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, με τον οποίο δεν τα πήγαν καλά σχεδόν από την πρώτη στιγμή, «τον έκανε πέρα» ή τουλάχιστον κατάφερε «να τον κάνει πέρα» ως ένα βαθμό (αν και λέγεται ότι τον βοήθησε στο fundraising για την αναστήλωση του πολύπαθου ναού του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν). Αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται ότι αποχώρησε κιόλας από τη σκηνή. Αντιθέτως, αν πιστέψουμε ό,τι διακινείται στην Αθήνα σχετικά με την περίπτωση Τσούνη, έχει λόγο στην Ουάσιγκτον και τον καλλιεργεί.

### Ωστόσο, η υποψηφιότητα Τσούνη φαίνεται να συγκεντρώνει και τη στήριξη ενός αποδεδειγμένα ισχυρού άντρα στις ΗΠΑ, σήμερα. Του φιλέλληνα γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ. Και κάπως έτσι, το μέλος του τάγματος των «Αρχόντων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο επιχειρηματίας Τσούνης, προβάλει ως φαβορί για να διαδεχθεί τον Τζέφρι Πάιατ, όποτε του έρθει το φύλλο πορείας για να αποχωρήσει απ’ το πόστο της Αθήνας. Προς το παρόν, πάντως, κανένα τέτοιο χαρτί δεν έχει φτάσει στην εδώ πρεσβεία. Αυτό μπορούμε να σας το βεβαιώσουμε. Και κάπως έτσι, ο Πάιατ, με εξαίρεση τον πρεσβευτή της Κύπρου, είναι ο αρχαιότερος ξένος διπλωμάτης στην Ελλάδα, σήμερα. Ποιος να το έλεγε όταν έφτανε πριν έξι χρόνια στην Αθήνα από το Κίεβο.

*** Όλα δείχνουν ότι η περίπτωση πώλησης της ΛΑΡΚΟ οδεύει προς νέα αναβολή. Μικρή, όπως διαβεβαιώνεται αρμοδίως, αλλά αναβολή. Και το θέμα είναι μέχρι πότε θα έχουν την υπομονή οι ενδιαφερόμενοι για την περίπτωση να περιμένουν. Για να ξέρετε, αυτή τη φορά, ως αιτιολογία για την μετάθεση των εξελίξεων γι’ αργότερα προβάλλονται εργασιακές, περιβαλλοντικές και άλλες εκκρεμότητες. Η αλήθεια είναι πάντως ότι στο πρώτο μέτωπο (των εργασιακών) κάτι φαίνεται να κινείται.

^^^ Συγκεκριμένα, αυτό που γίνεται είναι πως αναζητείται, μέσω μετατάξεων, η επόμενη μέρα περίπου 1000 εργαζομένων στην εταιρεία σήμερα. Αν λυθεί αυτή η εκκρεμότητα, η αλήθεια είναι ότι λύνεται κι ένας από τους μεγάλους γόρδιους δεσμούς του προβλήματος. Το θέμα όμως είναι όμως πότε θα λυθεί και τι θα γίνει με τις υπόλοιπες εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν.

*** Ακόμα μεγαλύτερες εκκρεμότητες υπάρχουν στην περίπτωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Εκεί μέχρι να καθαρογραφτεί η απόφαση του εφετείου για την υπόθεση του προστίμου που επιβλήθηκε στην εταιρία εξαιτίας της ELFE, θα περάσει κάμποσος καιρός. Μαθαίνουμε ότι η υπόθεση κρίθηκε χθες στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ωστόσο, δεν ξέρουμε ακόμα το ακριβές ποσό που της επιδικάστηκε. Το αρχικό ήταν απαγορευτικό για σχέδια. Το τωρινό; Ίδωμεν.

^^^ Το σίγουρο όμως είναι ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει, και στο μέτωπο της ΔΕΠΑ Εμπορίας, δεν πρόκειται να κινηθεί φύλλο. Κι ας πιέζουν οι (ισχυροί) ενδιαφερόμενοι για την περίπτωση. Η απάντηση που τους δίνεται αρμοδίως είναι: «Και τι να κάνουμε, αφού εκκρεμεί δικαστήριο;». Συνεπώς, εν προκειμένω, ξεχάστε τις εξελίξεις για το φθινόπωρο. Πάμε από χειμώνα (για να μην πούμε από άνοιξη) και βλέπουμε.

Πηγή: parapolitika.gr