Την απόφαση να «καθαιρέσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής έκανε γνωστή η Φώφη Γεννηματά. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάλεσε στο γραφείο της στη μία το μεσημέρι τον βουλευτή και πρώην υπουργό και τον ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη απόφαση της. Το ραντεβού δεν κράτησε πάνω από 3 λεπτά, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται ενοχλημένος να της απάντησε σε έντονο ύφος: «Αν αυτό νομίζεις ότι κανει καλο στην παράταξη, κάνε όπως νομίζεις».

Η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου 

«Η αντικατάστασή μου υπήρξε επιλογή και απόφαση της προέδρου», σχολίασε με μια λιτή ανακοίνωση ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να ορίσει νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Μιχάλη Κατρίνη.

«Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη», αναφέρει συγκεκριμένα ο Ανδρέας Λοβέρδο.