Σχέδιο για τους πλειστηριασμούς

-Την κατάρτιση σχεδίου που σχετίζεται με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας φαίνεται ότι έχουν επεξεργαστεί στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος Κυριάκος έχει ζητήσει από τους αρμόδιους να του παρουσιάσουν τις επόμενες μέρες το συγκεκριμένο πλάνο. Από τα ελάχιστα που κατάφερα να μάθω σχημάτισα την αίσθηση ότι η κυβέρνηση μπορεί και να κάνει την έκπληξη. Εξυπακούεται ότι καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια για να βρεθεί βιώσιμη λύση, έχει παίξει τόσο η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, όσο και οι διοικήσεις των συστημικών (και όχι μόνο) τραπεζών.

– Αυτό που θέλει ο Μητσοτάκης είναι να μην αρχίσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί, ενώ όπου υπάρχει η σχετική δυνατότητα να εντάσσονται τα δάνεια στο πρόγραμμα των δόσεων που ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνηση και έχει τεθεί σε εφαρμογή. Επίσης εξετάζεται και η πιθανότητα δάνεια που έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και αφορούν πρώτη κατοικία, να «επιστρέφουν» σε προηγούμενη φάση και να γίνονται είτε… πορτοκαλί, είτε πράσινα.
Κληρώνει σήμερα για την Προδικαστικών Προσφύγων

-Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα για την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφύγων, αφού όπως μαθαίνω η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει σχέδιο νόμου, που ουσιαστικά συγχωνεύει την συγκεκριμένη Αρχή με εκείνη των Δημοσίων Συμβάσεων. Ο λόγος που υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση είχε να κάνει με το γεγονός ότι κρίθηκαν απαραίτητες κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο σχέδιο νόμου. Από τη στιγμή που θα γίνει νόμος του κράτους, αυτομάτως θα παύσει και η θητεία του σημερινού προέδρου της Προδικαστικών κ. Κατσίγιαννη, ο οποίος έχει δημιουργήσει πολλά θέματα, που ξεπερνούν τα όρια της Αρχής.

! Ρόλο στην καμπάνια του εμβολιασμού έχει η διαφημιστική V+O. Και μη φανταστείτε ότι ο ρόλος είναι εμφανής, γιατί τότε δεν θα μιλούσαμε για την εταιρεία των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου, αλλά για εκκλησία.
Προβληματίζεται ο Σταθόπουλος της Nova

-Έντονα προβληματισμένος εμφανίζεται ο Νίκος Σταθόπουλος της Nova, αφού όσο περνούν οι μήνες αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι και τόσο εύκολη η παρτίδα. Μάλιστα πλέον έχει αποκωδικοποιήσει τα προβλήματα, αλλά και τις παθογένειες που έχουν αφήσει ουσιαστικά εκτός ανταγωνισμού την εταιρεία τόσο σε επίπεδο τηλεφωνίας, όσο και συνδρομητικής τηλεόρασης. Αν είχε τη σχετική δυνατότητα θα την είχε κάνει ήδη με ελαφρά πηδηματάκια. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί με αποτέλεσμα να πρέπει να δράσει κάτω από ένα ιδιότυπο εγκλωβισμό. Και επειδή χωρίς το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει Nova, αποτελεί σχεδόν μονόδρομο να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Τόσο που δεν έχει συνηθίσει ο Σταθόπουλος. Και να φανταστείτε ότι ακόμη δεν έχει δει τίποτα, αφού κανείς (για να ακριβολογώ εκτός από τρεις, τέσσερις φίλους που έχει εντός της κυβέρνησης του προέδρου Κυριάκου) εν Ελλάδι δεν πολυασχολείται με αυτά που ενθουσιάζουν τον νέο ιδιοκτήτη της Nova.

! Θερμό επεισόδιο εξελίχθηκε προ ημερών στη Μύκονο με πρωταγωνιστή κάποιον Λύρα και έναν υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας. Την αφορμή για το συμβάν προκάλεσε ο επαγγελματισμός του δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος αντιστάθηκε στην επωνυμία του απείθαρχου οδηγού, που του ζητούσε να κάνει τα στραβά μάτια και να τον αφήσει να περάσει με το όχημα του, από δρόμο που απαγορεύεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η κυκλοφορία. Ο Λύρας βρίζοντας απείλησε με τσαλαπάτημα τον δημοτικό αστυνομικό, δείχνοντας να μην πειθαρχεί στις εντολές του.
Εκδότης ειδοποιήθηκε την προηγούμενη της κατάσχεσης

-Πασίγνωστος εκδότης απ’ αυτούς που κυριάρχησαν στην κοσμική Αθήνα τη δεκαετία του ‘90 και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, βρέθηκε αντιμέτωπος με την απευκταία σε κάθε άνθρωπο διαδικασία της κατάσχεσης της εξοχικής του κατοικίας. Ο άνθρωπος που ακόμη και σήμερα δείχνει σαν να μην έχει καταλάβει τι του έχει συμβεί, ζώντας στον κόσμο του, φαίνεται ότι τα χρόνια της παντοδυναμίας του, δημιούργησε δυνατές φιλίες, που εσχάτως του φαίνονται χρήσιμες.

– Για παράδειγμα έμαθα ότι μια μέρα πριν γίνει η επιχείρηση των αρχών στην εξοχική του κατοικία, «έπεσε» ένα τηλέφωνο με αποτέλεσμα όταν άρχισε η διαδικασία της προσημείωσης να υπάρχουν μόνο οι τοίχοι. Ευτυχώς όχι οι τέσσερις αλλά κάτι δεκάδες στον αριθμό, αφού η κατοικία διαθέτει κάτι λιγότερο από είκοσι υπνοδωμάτια. Για το τηλεφώνημα υπάρχουν ίχνη. Στην περίπτωση που ενδιαφερθεί κάποιος, ενδεχομένως να προκύψει το αδίκημα της απάτης.
Και στη Ρόδο χτύπησε η μετάλλαξη Δέλτα

-Μετά την Κρήτη και στη Ρόδο «χτύπησε» η μετάλλαξη Δέλτα, προκαλώντας ανησυχία στην τοπική κοινωνία, που περιμένει πως και πως το ολικό άνοιγμα του τουρισμού. Τα κρούσματα που ξεπερνούν τα 30 εντοπίστηκαν σε συγκεκριμένη περιοχή που καταγράφεται κίνημα αντιεμβολιαστών. Αν δεν κάνω λάθος κάτι περισσότερα από 40 κρούσματα κατεγράφησαν και στη Μύκονο, όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων προσεγγίζει το 90%. Όλα αυτά (και κάτι αλλά) δημιουργούν κλίμα ανησυχίας προσωπικά στον πρόεδρο Κυριάκο, που σκέφτεται ακόμη και κατά τόπους καμπάνιες, με στόχο να πεισθούν οι κάτοικοι (κυρίως των τουριστικών προορισμών) να εμβολιαστούν.

Πηγή: parapolitika.gr