Καθώς έκλεισε ο κύκλος των εμφανίσεων των πολιτικών αρχηγών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η καταγραφή της πρόθεσης ψήφου στο Οικονομικό Βαρόμετρο του Σεπτεμβρίου δείχνει ότι διατηρείται η διψήφια διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για το τι θα ψήφιζαν οι ερωτηθέντες εάν διεξάγονταν οι εκλογές με απλή αναλογική, η ΝΔ συγκεντρώνει το 35.2% των ψήφων έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με την τελευταία μέτρηση του περασμένου Ιουλίου, η ΝΔ εμφανίζει απώλεια 0,8 ποσοστιαίων μονάδων ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μια ποσοστιαία μονάδα. Στο «χάρτη» των υπόλοιπων κομμάτων, το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 6% (6,5% στη μέτρηση του Ιουλίου 2021), το ΚΚΕ 6,2% (5,8%), η Ελληνική Λύση 3,4% (3,6%) και το ΜΕΡΑ 25 2,9% (3%). Ένα ποσοστό 6,6% διανέμεται σε άλλους μικρότερους σχηματισμούς (Έλληνες για την πατρίδα, Δημιουργία, άλλο κόμμα) ενώ ένας στους δέκα που ρωτήθηκαν δήλωσε αναποφάσιστος.

Αν όμως η πολιτική ατζέντα στο προσεχές διάστημα θα κριθεί στο πεδίο της οικονομίας (Ταμείο Ανάκαμψης, μεσαία τάξη, επενδύσεις, απασχόληση) τότε ο πρωθυπουργός ξεκινά τον μαραθώνιο των επόμενων μηνών-παρά τις όποιες απώλειες-, έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του κ. Τσίπρα. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα, ποιος γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας, ο κ.Μητσοτάκης προηγείται με 45,4% έναντι 25,9% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο ερώτημα για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 43,5% των προτιμήσεων έναντι 29,2% του κ. Τσίπρα. Στο τρίτο ερώτημα, για το ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα, η διαφορά σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο διευρύνεται: ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 50% έναντι 18,1% του κ. Τσίπρα.

Μικρές ανακατατάξεις εμφανίζονται και στην αξιολόγηση των υπουργών, μετά μάλιστα και τον τελευταίο ανασχηματισμό. Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας εξακολουθεί να κατέχει την πρωτιά, με 69,8%, με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη να διαγράφει ανοδική τροχιά και να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 54,4%. Τρίτος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος με 49,4% ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο νεοεισελθείς υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Εσωτερικών Μ.Βορίδης.