«Δε θα πω “γιατί τώρα μπορώ”. Θα σου πω γιατί δε μπορώ να βλέπω υποκρισία και να υψώνουν το δάκτυλο σε άλλους, όταν οι ίδιοι που κουνούν το δάκτυλο έχουν κάνει ακριβώς το ίδιο. Περισσότερα και το όνομα του συγκεκριμένου ηθοποιού θα το μάθετε όταν η δικηγόρος μου πράξει τα δέοντα και είμαι καλυμμένη νομικά για τη δημοσιοποίηση του ονόματος του. Να είσαι σίγουρη πως θα έχουμε συνέχεια», με αυτά τα λόγια μίλησε αποκλειστικά στο parapolitika.gr, η δημοσιογράφος, η οποία χρόνια στον καλλιτεχνικό χώρο και του ευρύτερου θεάτρου, υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από νεαρό τότε ηθοποιό, η οποία όπως μας είπε σε off the record συζήτηση, ήταν wanna be πρωταγωνιστής με όποιο κόστος και τρόπο.

Η νεαρή δημοσιογράφος, τότε σε ηλικία 23 ετών, ξεκινώντας τα πρώτα της βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο, γνώρισε τον συγκεκριμένο ηθοποιό και μέσα από μια καλλιτεχνική παρέα βρέθηκαν κάποιο βράδυ σε ένα κουτούκι με ζωντανή μουσική. Μεγάλη παρέα, εκείνη είχε πάει μαζί με καλή της φίλη, επίσης δημοσιογράφο. Ο νεαρός ηθοποιός, σίγουρος για τη γοητεία που της ασκούσε, την προσκάλεσε με νοήματα -3 φορές- στην τουαλέτα του νυχτερινού αυτού χώρου. Φυσικά η ίδια δεν πήγε και το εκμυστηρεύτηκε αμέσως στη φίλη της, η οποία την προστάτεψε με διάφορες δικαιολογίες ώστε να μην πάει στην τουαλέτα, που προφανώς ο νεαρός ηθοποιός ήθελε να την ξεμοναχιάσει. Έπειτα γύρισε στο τραπέζι εμφανώς μουτρωμένος που δεν πέτυχε το στόχο του. Πέρασε η βραδιά και έφυγαν. Έπειτα από κάποιες ημέρες, και ενώ εκείνος ζούσε το όνειρό του καθώς θα έπαιζε σε μεγάλη παραγωγή παράστασης και απολάμβανε την ιδιαίτερη μεταχείριση του θιασάρχη, την προσκαλεί για ποτό. Μόνο που το ποτό, της προτείνει όταν συναντιούνται να το πιουν στο σπίτι του. Εκείνη διστάζει, αρνείται αλλά εκείνος επιμένει πως δε θα γίνει τίποτα, δεν τρέχει τίποτα και να μη φοβάται. Πείθεται από τα γλυκά του λόγια και τις τρυφερές του κινήσεις και βρίσκονται σε λίγα λεπτά στο πολύ μικρό στούντιο που νοίκιαζε κάπου στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια.
Αφού εκείνος ανοίγει μια μπύρα, ξεκινά να τη χαϊδεύει και παράλληλα να της μιλά για το θιασάρχη της παράστασης που της άφηνε να εννοηθεί ότι του δείχνει αδυναμία…

Σιγά-σιγά άρχισε με τις κινήσεις του να γίνεται γρήγορα και σχεδόν βίαια διαχυτικός κι εκείνη θέλησε να τον σταματήσει λέγοντας ότι δε θέλει. Εκείνος αδιαφορώντας συνεχίζει,  σαν να θέλει να πάρει αυτό που δεν πήρε την πρώτη φορά. Όμως εκείνη αντιστέκεται, σηκώνεται και του φωνάζει επιτακτικά ότι θέλει να φύγει. Εκείνος υπακούει λέγοντας της «αν χαλάρωνες, θα περνούσαμε ωραία». Έφυγε.
Από τότε τον συναντούσε συχνά με τη δημοσιογραφική της ιδιότητα σε θέατρα ακόμη και σε συνεντεύξεις. Πάγωνε όταν τον αντίκρυζε και επέστρεφε το μυαλό της σε εκείνες τις στιγμές.

Η δημοσιογράφος με μεγάλη πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας, χαίρει αγάπης και σεβασμού τόσο από τους συναδέλφους της όσο και από τον καλλιτεχνικό χώρο, βρήκε το θάρρος να μιλήσει και να καταγγείλει σε δικηγόρο το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς ο ώριμος πια αυτός ηθοποιός, είναι πρόσφατα παντρεμένος και με παιδί και έχει ταχθεί από τους πρώτους στον αγώνα να  απαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα από τον χώρο του θεάτρου. Αυτός ο «άμεμπτος» με το δάκτυλο συνεχώς τεντωμένο προς τους άλλους, θα βρεθεί σε λίγο καιρό ενώπιον του εισαγγελέα. Θα πέσουν οι μάσκες. Η χιονοστιβάδα μόλις ξεκίνησε για εκείνον!

Πηγή: parapolitika.gr