Μία εικόνα που προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό στις τάξεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη χθεσινή ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή επί της πρότασης για άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μήνυση ιδιώτη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο λόγος του προβληματισμού των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έγκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο σε αυτή καθαυτή τη στάση του κυβερνητικού κόμματος το οποίο ψήφισε εναντίον της άρσης ασυλίας των βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπύλεαν σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές δεν είχαν σαφή πληροφόρηση για τη στάση του κόμματος στην ψηφοφορία.

Αποτέλεσμα ήταν λίγη ώρα πριν ψηφίσουν, πολλοί να αναρωτιούνται τι πρέπει να ψηφίσουν, με πολλούς να επιλέγουν να αποχωρήσουν από την ψηφοφορία, κάτι που αποδείχθηκε και στη διαδικασία, καθώς ψήφισαν μόλις 219 βουλευτές. Το γεγονός αυτό, όπως είναιι λογικό, προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών, παρόλο που νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σπήλιος Λιβανός, είχε ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει τη συγκεκριμένη πρόταση.