Ο ενάγων επέρριψε στον πρώην καγκελάριο την ευθύνη για τη διάλυση του γάμου τους

Αποζημίωση 30 εκατ. γουόν, δηλαδή περίπου 22.100 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλει –σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου- στον πρώην σύζυγο της γυναίκας του, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, καθώς τον κατηγορεί για τη διάλυση του γάμου τους.

Όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα «Korean Times», επικαλούμενη το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Yonhap», η απόφαση του δικαστηρίου στη Σεούλ της Νότιας Κορέας για τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας ελήφθη την περασμένη Πέμπτη.

Κατά την εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει από το 2018 ο πρώην σύζυγος της Κιμ Σο-γέον, το Οικογενειακό Δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Σρέντερ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 30 εκατ. γουόν, δηλαδή περίπου 22.100 ευρώ.

Ο ενάγων, που δεν κατονομάζεται, επέρριψε στον 77χρονο σήμερα Σρέντερ την ευθύνη για τη διάλυση του γάμου τους, καθώς σύναψε ερωτικό δεσμό με την Κιμ ενώ εκείνη ήταν παντρεμένη μαζί του. Ο γάμος τους, υποστήριξε, διαλύθηκε τον Νοέμβριο του 2017, υπό την προϋπόθεση ότι η γυναίκα του θα έβαζε τέλος στη σχέση της με τον Σρέντερ, αλλά εκείνη δεν τήρησε την υπόσχεσή της και παντρεύτηκε τον πρώην καγκελάριο τον Μάιο του 2018.

Ο «απατημένος» σύζυγος διεκδικούσε αρχικά τριπλάσιο ποσό από τον Σρέντερ. Η πέμπτη σύζυγος του τελευταίου – και κατά 26 χρόνια νεότερή του – Κιμ Σο-γέον επιμένει να αντικρούει τους ισχυρισμούς του πρώην της υποστηρίζοντας ότι ο γάμος τους είχε ήδη διαλυθεί κι ότι ο νυν άνδρας της δεν είχε παίξει κανένα ρόλο σ’ αυτό.

Μέχρι το 2015, τα εξωσυζυγικά παραστρατήματα ήταν ποινικά κολάσιμα στη συντηρητική Νότια Κορέα, ενώ ακόμη και σήμερα αποτελούν αφορμή για αστικές αγωγές. Ο σοσιαλδημοκράτης Σρέντερ είχε διατελέσει καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 ως το 2005 και εισήγαγε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας προκαλώντας την οργή της αριστερής πτέρυγας του κόμματός του.

Πηγή: parapolitika.gr