Οι πολίτες έχουν σταθερή άποψη ότι οι επόμενες εκλογές θα βρούνε τη Νέα Δημοκρατία νικήτρια

Ξεκάθαρο προβάδισμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας
έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά που αγγίζει το 13% δείχνουν δείχνουν οι τάσεις της MRB που αποτυπώνουν τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,8% στο ερώτημα σχετικά με την πρόθεση ψήφου και προηγείται με 13 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ποσοστό 23,8%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2% και μετά η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Οι πολίτες έχουν σταθερή άποψη ότι οι επόμενες εκλογές θα βρούνε τη Νέα Δημοκρατία νικήτρια. Στην λεγόμενη «παράσταση νίκης» η ΝΔ συγκεντρώνει 54,7% και προηγείται με 36 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 18,7%, αν και η διαφορά έχει μειωθεί από το 42,8% μεταξύ των δύο κομμάτων όπως είχε καταγραφεί από την MRB τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε από τους καλύτερους υπουργούς και ποια είναι η εικόνα σας για το έργο του, οι πολίτες δίνουν την υψηλότερη βαθμολογία στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Δεύτερος δημοφιλέστερος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και τρίτος υπουργός με την μεγαλύτερη αποδοχή, είναι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τη 10άδα των δημοφιλέστερων υπουργών συμπληρώνουν κατά σειρά οι: Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης.