Η επόμενη ημέρα και ο σχεδιασμός για να βοηθηθεί το νοσοκομείο στις προτεραιότητες της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας

Ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα καθώς και το τι μπορεί να γίνει για να βοηθηθεί το νοσοκομείο «Παπανικολάου» συζητήθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νοσηλευτικό ίδρυμα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στο πλαίσιο περιοδείας της σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

 Η περιοδεία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επισκέψεων της κ. Γκάγκα σε νοσοκομεία όλης της χώρας με σκοπό την ενημέρωση, την άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων και την ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι έχουν προκηρυχθεί θέσεις εντατικολόγων για το νοσοκομείο «Παπανικολάου» και ότι μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις θα υπάρχει μία «στενότητα» προσωπικού. Όσον αφορά τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού ανάφερε πως «δεν υπάρχει ζήτηση για θέσεις με τρίμηνες συμβάσεις κι ότι εξετάζεται το θέμα της επιμήκυνσης αυτών των συμβάσεων ώστε να γίνουν πιο ελκυστικές».

 «Οι εργαζόμενοι καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια»

«Ουσιαστικά συζητήθηκε το πως τα έχει πάει το «Παπανικολάου» και όλο το έργο που ανέλαβε στο διάστημα της πανδημίας και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθηθεί περισσότερο. Συζητήθηκε το πως να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τους ασθενείς με Covid-19 και παράλληλα να διατηρήσουμε όλη τη λειτουργία του νοσοκομείου που είναι πάρα πολύ σημαντική με όλων των ειδών τις κλινικές, με όλες τις ειδικότητες . Συζητήθηκε όλο αυτό που κάνει το νοσοκομείο και πως μπορούμε να προφυλαχθούμε από ένα ενδεχόμενο νέο κύμα που θα βαρύνει ακόμη περισσότερο το Σύστημα Υγείας, δεδομένου ότι είναι φθινόπωρο, ότι μπαίνει χειμώνας και είναι πιο κρύο, ότι έχουμε σχετικά χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και είναι κάτι που το σκεφτόμαστε. Ουσιαστικά κάναμε μια συζήτηση για τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα αν θα χρειαστεί και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε» ανέφερε η κ Γκάγκα .

 Αναφερόμενη στην εικόνα που αποκόμισε στο πλαίσιο της περιοδείας της σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας επισήμανε ότι γενικά σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής οι εργαζόμενοι καταβάλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια και ότι δεν σταμάτησαν καθόλου να επωμίζονται το φορτίο της Covid-19.

 «Γενικά συζητάμε και με τους συναδέλφους τι είναι τα προβλήματα για να αντιμετωπιστούν στην πανδημία αυτή τη στιγμή, αν υπάρχουν, και συζητάμε τι είναι καλύτερο για την επόμενη ημέρα στο ΕΣΥ και πως θα προχωρήσουμε καλύτερα αξιοποιώντας αυτά που πήραμε σε αυτό το διάστημα της πανδημίας» πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.