«Το ΚΚΕ καταδικάζει την πολιτική της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία» ανέφερε

Οι δυνάμεις του ευρω-ατλαντισμού διαμορφώνουν το έδαφος για την «προώθηση ενός επώδυνου συμβιβασμού» που να εξυπηρετεί τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος. 

Μάλιστα, ζήτησε να σταματήσει η αποστολή οπλισμού από τη χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την πολιτική της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία»

«Το ΚΚΕ, σε πλήρη αντιστοιχία με τα λαϊκά συμφέροντα, καταδικάζει και αντιπαλεύει αποφασιστικά την πολιτική της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων», ανέφερε ο κ. Μαρίνος.

mar

«Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής που θέτει σε μεγάλους κινδύνους τον λαό μας, χειροτερεύουν διαρκώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες», τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε:

«Οι δυνάμεις του ευρω-ατλαντισμού, για τα δικά τους συμφέροντα, αναπτύσσουν παραπέρα τις στρατηγικές σχέσεις με την Τουρκία και τροφοδοτούν την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και ταυτόχρονα διαμορφώνουν το έδαφος για την προώθηση ενός επώδυνου συμβιβασμού, των συμφερόντων των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

«Στις συνθήκες αυτές είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού μας για την απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, να σταματήσει η αποστολή οπλισμού από τη χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.