«Αλλά σε τέτοιας μορφής σηκώνεται κι εμένα η τρίχα μου…»

Την άποψη πως δεν θα πρέπει να στήνονται λαϊκά δικαστήρια για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Γιαννόπουλος, τονίζοντας πως η δήλωση της Λίνας Μενδώνη για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είναι άστοχη.

Μιλώντας χθες στο «Θέμα 104», ο γνωστός ηθοποιός επισήμανε πως «δεν μπορεί να βγαίνει η κυρία Μενδώνη και να λέει ότι είναι επικίνδυνος άνθρωπος. Είναι δυνατόν να βγαίνει υπουργός και να λέει είναι επικίνδυνος άνθρωπος, είναι το άστοχο του αστόχου» ενώ χαρακτήρισε ως «έξυπνο» το «θα με κρίνουν οι θεσμοί», που απάντησε ο Δημήτρης Λιγνάδης στην υπουργό Πολιτισμού.

«Μου σηκώνεται και εμένα η τρίχα»

Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις συναδέλφων του για την υπόθεση, ο Γιώργος Γιαννόπουλος δήλωσε ότι «είναι σεβαστή η σεξουαλική ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου, αν κάποιοι συνάδελφοι λένε ότι τα ήξεραν όλα αυτά, με εντυπωσιάζει, εγώ δεν ήξερα», ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ξέραμε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ταγμένος σε αυτή τη σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά σε τέτοιας μορφής σηκώνεται κι εμένα η τρίχα μου».

Όσον αφορά το κίνημα metoo στο χώρο του θεάτρου, ο ηθοποιός τόνισε πως «αυτά συμβαίνουν σε όλους τους χώρους και πως χρειάζεται ψυχραιμία» ενώ διευκρίνισε πως είναι κατά οποιασδήποτε μορφής βiας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι της λογικής να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν γιατί όπως ανέφερε «το θέατρο δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει μόνο στον Αισχύλο, στον Ευριπίδη και στο Σοφοκλή».

«Υπερεκτιμούνται άνθρωποι που χαρακτηρίζονται “ιερά τέρατα”» υπογράμμισε στη συνέχεια, διευκρινίζοντας ότι τα τέρατα είναι τέρατα, ενώ έκανε γνωστό ο ίδιος επέλεγε με ποιον θέλει να συνεργαστεί, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει αισθανθεί ποτέ βiα από κανέναν. «Θεωρώ ότι πλέον θα γίνει κάθαρση και θα λάμψει το φως», κατέληξε.

Πηγή: parapolitika.gr