Οι θέσεις που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με φόντο τις διερευνητικές συνομιλίες και την προοπτική της Χάγης, εξόργισαν αρκετό κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το λεγόμενο «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ.

Όχι τους «εκσυγχρονιστές» του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Λιάκο και Νίκο Μπίστη, αλλά τους «ανδρεοπαπανδρεικο-τσοχατζοπουλικό- αρσένηδες».

Έφτασαν δε στο σημείο να τον αποκαλούν «υπουργό της αντιπολίτευσης», διότι στο δικό τους μυαλό οι άνθρωποι ως εθνική γραμμή και αδιαπραγμάτευτο δόγμα στην εξωτερική πολιτική εχουν τη θέση πως «εαν η Τουρκία θεωρεί πως έχει επιπλέον διαφορές με την Ελλάδα ας προσφύγει μονομερώς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Και γι’ αυτό τρελάθηκαν όταν διάβασαν το άρθρο του κ. Τσίπρα να ενθαρρύνει ούτε λίγο ούτε πολύ τη σύναψη «συμφωνίας» για από κοινού προσφυγή στη Χάγη.

«Από που και ως που εμείς να αναγνωρίσουμε μονομερώς τις απαιτήσεις της Τουρκίας, ώστε να συμφωνήσουμε να πάμε μαζι στην Χάγη» ανέφεραν χαρακτηριστικά, θεωρώντας πως ο κ. Τσίπρας όχι μόνο «παραβιάζει» την εθνική γραμμή, αλλά δηλώνει πρόθυμος να την ξεπεράσει στον διεθνή παράγοντα ακόμη και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβάλλει αντιστάσεις. Πηγή: parapolitika.gr