Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών συνάντησε μεταξύ άλλων και τον Μητροπολίτη Καρπενησίου με τον οποίο συζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας στο έργο του εμβολιασμού στην Ευρυτανία

Δεν έκρυψε την έκπληξη, αλλά και την ανησυχία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν στη σύσκεψη προ ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούσε την παρουσίαση του Σωτήρη Τσιόδρα και είδε ότι ο νομός με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα είναι αυτός της Ευρυτανίας.

Στο 32% ήταν το ποσοστό του πληθυσμού που είχε κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, όταν σε όλη την επικράτεια ήταν 48%. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες επισκέφθηκε εσπευσμένα το Καρπενήσι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Πέτσας συνάντησε μεταξύ άλλων και τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, με τον οποίο συζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας στο έργο του εμβολιασμού στην Ευρυτανία.

Ωστόσο, η απάντηση του ιεράρχη δεν τον… ενθουσίασε. «Εγώ σας το λέω ευθέως δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Ελεύθερος ο καθένας να λειτουργήσει και να σκεφτεί όπως θέλει. Σίγουρα για το κοινωνικό καλό πρέπει οι άνθρωποι να εμβολιαστούν. Από την άλλη όμως επειδή υπάρχουν και πολλές ενστάσεις νομίζω ότι για μας, επειδή έχουμε ήδη φορτωθεί πολύ», ανέφερε ο κ. Γεώργιος και συνέχισε στον ίδιο τόνο απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών: «Αν σας δείξω επιστολές, email, τι σχόλια δεχόμαστε και από τις δύο πλευρές.

Η μια να μας θεωρεί ότι έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα, η άλλη να μας θεωρεί τζιχαντιστές. Κατακρινόμαστε από όλους, περπατάμε σε τεντωμένο σχοινί και έχω την αίσθηση ότι αν μπούμε σε αυτή την λογική τελικά θα μείνουμε μόνοι μας στις εκκλησίες χωρίς κανένα πιστό», κατέληξε με τον κ. Πέτσα να μην πιστεύει στα αυτιά του…

Πηγή: parapolitika.gr