Το κατώφλι της Ευελπίδων περνά σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου ένα περίπου χρόνο μετά την αποφυλάκιση του με όρους.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ καλείται σε συμπληρωματική απολογία για την υπόθεση των 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως «δώρο» από την «THALES NEDERLAND B.V.» που αφορούσε την σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του πολεμικού Ναυτικού.

Η νέα κλήση σε απολογία στον Γιάννο Παπαντωνίου εστάλη μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής ανάκρισης που είχε διατάξει τον Απρίλιο του 2020 το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο. Το ζήτημα είχε προκύψει όταν οι δικαστές έκριναν πως στο κατηγορητήριο δεν περιγραφόταν με σαφή-ορθό τρόπο το αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το «ξέπλυμα» με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποφασίσουν εάν ο κατηγορούμενος έπρεπε να καθίσει το εδώλιο ή όχι.

Η ανακρίτρια στην οποία επέστρεψε η δικογραφία, τελικά, προσδιόρισε την δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στο ξέπλυμα κι όχι την απιστία που αρχικώς είχε αποδοθεί στον Γιάννο Παπαντωνίου.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός εκτιμάται ότι θα ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπιση του. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση καλείται σε συμπληρωματική απολογία και η σύζυγος του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου.