Οι μάσκες για την προστασία από τον κορωνοϊό με το λογότυπο του δήμου Πειραιά έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό το αγαπημένο αξεσουάρ του Δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μώραλη .

Ο δήμος Πειραιά είναι ο πρώτος Δήμος που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης ανέλαβε -μεταξύ άλλων- μια πρωτοπόρα πρωτοβουλία.

Προχώρησε στη μαζική παραγωγή υφασμάτινων μασκών, τις οποίες διέθεσε στην αγορά της πόλης σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος με τα έσοδα να διατίθενται σε κοινωνικές δομές και στα νοσοκομεία του Πειραιά.

Οι μάσκες έγιναν ανάρπαστες από τους Πειραιώτες, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος και τα στελέχη της δημοτικής αρχής δεν τις αποχωρίζονται σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους.

Η συγκεκριμένη δράση κοινωνικού σκοπού στόχευσε στην στήριξη όλων όσοι έδωσαν τη μάχη με την πανδημία στην πρώτη γραμμή και την ενίσχυση του έργου τους, ωστόσο οι μάσκες του δήμου Πειραιά δεν άργησαν να γίνουν μόδα στο μεγάλο λιμάνι με τους δημότες της πόλης να σπεύδουν να αγοράσουν μια μάσκα προστασίας στηρίζοντας παράλληλα τους ανθρώπους που δίνουν τη μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό.

Πηγή: parapolitika.gr