Αφοπλιστικά ειλικρινής για ακόμα μια φορά ο ηθοποιός

Στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Τρίτης ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, ο οποίος μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για την πανδημία του κορονοϊού, την καριέρα του, το θέατρο και το κοινό.

Για την πανδημία που επηρέασε και τον χώρο του θεάματος, ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε αισιόδοξος, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Δεν βγήκε η χώρα από την πρίζα. Πρέπει να συνεχίσουμε. Ακόμη και με άλλον τρόπο. Ακόμη και με δυσκολία. Αυτό που ζήσαμε είναι ένα μεγάλο μάθημα ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Δεν πρέπει να τα βάψουμε μαύρα. Πρέπει να βρούμε τρόπους να ξεπεραστούν αυτά”.

Εν συνεχεία, ο Γιάννης Μπέζος αναφέρθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στους ρόλους του και στην αλληλεπίδραση του κοινού, λέγοντας:

“Δεν μπαίνω σε κανέναν ρόλο ποτέ, θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο από τους ρόλους που κάνω. Οι θεατές δεν έρχονται να δουν τον ρόλο, αλλά εμένα να παίζω. Κανείς δεν ασχολείται με τους ρόλους. Αυτά είναι κλισέ που τα χρησιμοποιούμε στον χώρο μας για να εντυπωσιάζουμε. Νομίζω πως οι θεατές έρχονται για να μοιραστούν κάποιες ώρες μαζί μας. Γιατί έχουμε να τους πούμε, μέσα από ένα έργο ή αν δεν έχουμε κάτι να τους πούμε, απογοητεύονται και φεύγουν”.

Σχετικά με το απόμακρο και αυστηρό προφίλ που του προσάπτουν, ο Γιάννης Μπέζος απάντησε:

“Ας στεναχωριέται το κοινό και πιστεύω πως λόγω αυτού με εκτιμάει περισσότερο. Ξέρει ότι δεν του λέω ψέματα, αλλιώς θα ήμουν ανακόλουθος και ψεύτης. Δεν υπάρχει περίπτωση να με πλησιάσει κάποιος αυθόρμητα για να βγάλει φωτογραφία μαζί μου, γιατί είναι το στυλ μου τέτοιο. Δεν γίνεται. Δεν το κάνω επειδή είμαι σνομπ, δεν είναι η καρδιά μου προς τα εκεί. Δεν σημαίνει ότι δεν τους εκτιμώ και τους αγαπώ τους ανθρώπους. Ίσα ίσα που με το έργο μου έχω αποδείξει ότι τους αγαπώ περισσότερο από κάποιους που τους χαιδεύουν όλη μέρα. Τον θαυμασμό ας τον χάσω, την εκτίμηση δεν θέλω να χάσω. Το κοινό ακολουθεί τους γενναίους, όχι αυτούς που φοβούνται”.

Ο Γιάννης Μπέζος αποκαλύπτει για το “Της Ελλάδος τα παιδιά” – Τι του είχε πει ο Μίνωας Κυριακού;

«Ο Μίνωας ήταν πολύ φίλος μου και κάναμε και παρέα, τον εκτιμούσα πάρα πολύ και αυτός το ίδιο. Για τη σειρά “Της Ελλάδος τα παιδιά” μου είχε πει “πιστεύω ότι είναι αυτοκτονία, αλλά κάνε το για το γινάτι σου”.

Συμβαίνει καμιά φορά, δεν πίστευαν τότε, είναι και πολλά χρόνια πριν, ήταν σε τελείως άλλο αστερισμό οι σταθμοί τότε, απλά εγώ ήμουν στην τρέλα μου και επειδή το υπερασπίστηκα λυσσαλέα πέτυχε.

Τα βλέπω καμιά φορά όλα αυτά τα σίριαλ που είχα παίξει, παραμένουν παλιά όμως, είναι ωραία, τα αγαπάμε, αλλά δεν τα νοσταλγώ ιδιαίτερα. Καμιά φορά νοσταλγούμε το παρασκήνιο, το χρόνο που έγιναν αυτά…», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπέζος.

Πηγή: parapolitika.gr