Ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, είπε ότι στο NBA σκέφτονται να κάνουν παιχνίδι της preseason και της κανονικής περιόδου στην Ελλάδα, προς τέρψη του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Μπορεί να μην προοιωνίζουν ένα ανεπανάληπτο event στην Ελλάδα οι δηλώσεις του Άνταμ Σίλβερ στην εκπομπή «Pick ‘n’ Roll» της Cosmote TV, όμως αφήνουν έναν ανοιχτό διάδρομο. Ο κομισάριος του NBA
 μίλησε για τη σημασία που θα είχε ένα τέτοιο παιχνίδι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αποκάλυψε ότι το δουλεύουν ώστε να γίνει. 

Για το ενδεχόμενο να γίνει ματς της preseason στην Ελλάδα

: «Θα θέλαμε να βρούμε τη λύση σε αυτό το θέμα. Ξέρουμε πως είναι σημαντικό για τον Γιάννη. Συνάντησα τη μητέρα του και διαπίστωσα πόσο σημαντικό είναι και για την ίδια, οπότε θα προσπαθήσουμε να το πραγματοποιήσουμε. Δεν είναι εύκολο να μεταφέρεις τα παιχνίδια της preseason σε υπερατλαντικούς προορισμούς, αλλά καταλαβαίνω τι θα σήμαινε για τον Γιάννη και τους Έλληνες φιλάθλους. Το δουλεύουμε».

Silver

Για τη διεξαγωγή ματς της regular season στην Ελλάδα: «Το πλεονέκτημα της διεξαγωγής ματς preseason είναι ότι επιτρέπεται στους παίκτες να περάσουν μεγαλύτερο διάστημα παραμονής στην χώρα. Θα είναι σημαντικό και για τον Γιάννη. Κοιτάζουμε και τα δύο ενδεχόμενα. Για ένα παιχνίδι regular season, έρχονται οι ομάδες στο κάθε μέρος κάνουν προπόνηση, διανυκτερεύουν και φεύγουν την άλλη μέρα».


Ο Γιάννης από την πλευρά του σημείωσε για το θέμα: «Δεν έχω παίξει ποτέ στην Κίνα. Στη Σαγκάη ή το Πεκίνο. Θα ήταν μια διασκεδαστική εμπειρία. Ίσως και στην Ινδία. Όσο περισσότερο διευρύνεις το παιχνίδι, τόσο το κάνεις παγκόσμιο και προσεγγίζεις μέρη για πρώτη φορά. Νιώθω ότι πολύς κόσμος παγκοσμίως αγαπά το μπάσκετ, απλώς εμείς πρέπει να το παρουσιάσουμε. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσουμε περισσότερους θαυμαστές.

Έχω παίξει στην Ελλάδα, όχι με ομάδα του ΝΒΑ. Νιώθω πως αν αυτό συμβεί, τότε το παιχνίδι θα είναι το τελευταίο που θα με απασχολεί. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο με 20.000 Έλληνες φιλάθλους που θα φωνάζουν το όνομά μου και αντί να είναι μια ωραία εμπειρία για μένα θα περιφέρομαι αριστερά και δεξιά κάνοντας τόσα πολλά πράγματα.

Είχα αυτή την εμπειρία στο παρελθόν και το έχω σκεφτεί. Αν είχαμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή σε κάποια άλλη πόλη… Στην Κρήτη. Θα ήταν ωραία εμπειρία».

Πηγή: parapolitika.gr