Σύμφωνα με δημοσκόπηση, δύο στους τρεις Γερμανούς πολίτες δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δηλώνουν ταυτόχρονα δυσαρεστημένοι από την μέχρι τώρα πορεία των εμβολιασμών, η έρευνα καταγράφει ωστόσο αισιοδοξία για την συνέχεια.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Πολιτικού Βαρόμετρου για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θέλει να εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού (51% τον Νοέμβριο), ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 10 (20% τον Νοέμβριο) και το 22% δηλώνει ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει. Σε ποσοστό πάντως 73% οι Γερμανοί δηλώνουν αισιόδοξοι ότι τους επόμενους μήνες η κατάσταση στην χώρα τους θα βελτιωθεί. Τον περασμένο Νοέμβριο το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε ωστόσο το 85%

.

Στο σύνηθες ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) εξασφαλίζει 37%, χωρίς μεταβολή από την μέτρηση του Νοεμβρίου, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 15% (-1), ενώ σταθεροί παραμένουν οι Πράσινοι με 20%, η Εναλλακτική για την Γερμανία ( AFD) με 10%, η Αριστερά με 8% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5%.

Αναφορικά με την δημοτικότητα των πολιτικών η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, παραμένει ξεκάθαρα πρώτη και ακολουθούν με σημαντική διαφορά ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Οικονομικών Χάικο Μάας.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή Καγκελάριου, ο κ. Σέντερ προηγείται με ποσοστό 54%, ακολουθεί ο κ. Σολτς με 45%, ο κ. Σπαν με 32% και οι υποψήφιοι για την ηγεσία του CDU Φρίντριχ Μερτς και Νόρμπερτ Ρέτγκεν με 29%. Ο τρίτος υποψήφιος, ‘Αρμιν Λάσετ εξασφαλίζει 29%.

Πηγή: parapolitika.gr