Αυτό προκύπτει από την αντιπροσωπευτική έρευνα, η οποία διεξήχθη στις 20 και 21 Απριλίου μεταξύ 1500 υψηλόβαθμων στελεχών γερμανικών εταιρειών από το Ινστιτούτο Civey

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα προτιμά την Αναλένα Μπέρμποκ για καγκελάριο.

Η ελίτ των γερμανικών επιχειρήσεων προτιμά την Πράσινη υποψήφια καγκελάριο Αναλένα Μπέρμποκ για διάδοχο της νυν καγκελαρίου Μέρκελ, σύμφωνα με έρευνα.

Δεύτερος στις προτιμήσεις τους έρχεται ο Φιλελεύθερος ηγέτης Κρίστιαν Λίντνερ και έπονται, με μεγάλη διαφορά από την Μπέρμποκ, οι υποψήφιοι του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Άρμιν Λάσετ και Όλαφ Σολτς.

Αυτό προκύπτει από την αντιπροσωπευτική έρευνα, η οποία διεξήχθη στις 20 και 21 Απριλίου μεταξύ 1500 υψηλόβαθμων στελεχών γερμανικών εταιρειών από το Ινστιτούτο Civey για λογαριασμό του οικονομικού περιοδικού «Wirtschaftswoche».

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποια/ποιον θα ψηφίζατε για καγκελάριο αν ήταν δυνατή η απευθείας εκλογή της/του το 26,5% των στελεχών απάντησε την Αναλένα Μπέρμποκ.

Ακολουθεί ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ με 16,2% και μόλις στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών Άρμν Λιάσετ με 14,3%.

Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών έρχεται τέταρτος στην προτίμηση της οκονομικής ελίτ και θα τον ψήφιζε το 10,5%.

Πάντως το 32,5% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστο, σύμφωνα με την έρευνα.

Πηγή: parapolitika.gr