Μόνο εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει με Covid-19

Δεν θα έχουν πρόσβαση σε σουπερμάρκετ οι ανεμβολίαστοι πολίτες στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης
, αναφέρει ο γερμανικός Τύπος.

Τα σούπερ μάρκετ στη Φρανκφούρτη και τις γύρω περιοχές θα επιτρέπουν μόνο στους εμβολιασμένους κατά του κοροναϊού και όσους έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid, να εισέλθουν στα σουπερμάρκετ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Berliner Zeitung», ο κανόνας «2G» τίθεται σε ισχύ επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους (geimpft στα Γερμανικά) ή σε άτομα που έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid (genessen).

Η κυβέρνηση της Έσσης δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να επιτρέψει στα καταστήματα να απαγορεύσουν την είσοδο στους μη εμβολιασμένους «κατόπιν αιτήματος του τομέα».

Η εφαρμογή του κανόνα 2G επιτρέπει στα καταστήματα να εγκαταλείψουν τους κανόνες για τη χρήση μάσκας και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης αρκεί οι πελάτες να έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναιού ή να έχουν νοσήσει. «Αναμένουμε ότι ο κανόνας αυτός θα εφαρμοστεί μόνο για λίγες ημέρες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της κρατιδίου της Έσσης, Φόλκερ Μπουφιέ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το σύστημα «2G» θεωρήθηκε αμφιλεγόμενο στη Γερμανία καθώς πολλοί πολίτες έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν προβάλλοντας το επιχείρημα ότι αποκλείει όλους όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν (λόγω θρησκευτικής πίστης ή αλλεργιών κ.α) και ότι διευρύνει το κοινωνικό χάσμα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid.

Σε ότι αφορά τους τομείς φιλοξενίας και ψυχαγωγίας στη Γερμανία, αυτοί έχουν τηρήσει τον κανόνα 3G, ο οποίος επιτρέπει στους πολίτες να εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους εφόσον μπορούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ Covid-19.

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, οι γερμανικές αρχές προσπάθησαν να αυξήσουν την πίεση στους ανεμβολίαστους πολίτες καθιστώντας την πρόσβαση σε ορισμένα σημεία της δημόσιας ζωής πιο δύσκολη ή δαπανηρή.

Πηγή: parapolitika.gr