Τι είπε για το εργασιακό

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης παραχώρησε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση και μίλησε την πορεία της πανδημίας αλλά και της εμβολιαστικής διαδικασίας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τα προνόμια των εμβολιασμένων είναι δυο διαφορετικά ζητήματα. Παράλληλα σημείωσε πως θα αποκατασταθεί η πλήρης ελευθερία στην κίνηση και τη δραστηριότητα των εμβολιασμένων πολιτών.

Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι εντός των επόμενων ημερών θα δοθεί το πόρισμα της επιτροπής βιοηθικής, ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα.

«Εγγυήσεις υπέρ των εργαζόμενων»

Για το εργασιακό νομοσχέδιο, για το οποίο έχουν ήδη κηρυχθεί απεργίες, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «η κυβέρνηση φέρει ένα νομοσχέδιο το οποίο κατά τουλάχιστον 90% αποτελείται από αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις υπέρ των εργαζόμενων». Υπογράμμισε δε ότι κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενισχύεται ο έλεγχος των εργοδοτών από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που αποκτά αυτοδυναμία.

Αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, τόνισε ότι για πρώτη φορά σε πραγματικό χρόνο ελέγχονται οι εργοδοτικές καταχρήσεις.

Σχετικά με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός πήρε μαζί του στις Βρυξέλλες ένα πολύ ισχυρό διπλωματικό χαρτοφυλάκιο.