«Η Ελλάδα δεν θα καθίσει σε διερευνητικές επαφές όσο το Oruc Reis βρίσκεται έξω
», δήλωσε στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σημειώνοντας ότι η χώρα μας δεν συζητά υπό καθεστώς βίας και δεν αποδέχεται διεύρυνση της ατζέντας πλην των θαλασσίων ζωνών.
Τόνισε πως το θέμα θα τεθεί στο ευρωπαϊκό συμβούλιο, Πέμπτη και Παρασκευή ενώ είπε πως θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός των κυρώσεων.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα ζητεί επίλυση στη βάση του διεθνούς δικαίου και θα κινήσει όλους τους μηχανισμούς που θα διασφαλίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα μας και πως «η κλιμάκωση υπαινίσσεται ότι υπάρχει μια αναβάθμιση του κινδύνου καθώς δεσμεύεται μια περιοχή που προσεγγίζει όλο και περισσότερο τα ελληνικά χωρικά ύδατα».

Τόνισε πως η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελλάδας είναι απόλυτα έτοιμη να πράξει οτιδήποτε ενώ είπε πως η ελληνική διπλωματία έχει αναγάγει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό.

Ανέφερε ότι η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιχειρηματολογία που αναπαράγεται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δει το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

Είπε πως η Τουρκία βρίσκεται σε δεινή διπλωματική θέση καθώς δεν υπάρχει ένας περιφερειακός σύμμαχος, ενώ υπογράμμισε πως δεν υφίσταται η  επιχειρησιακή υπεροπλία της Τουρκίας. Τέλος τόνισε πως η Τουρκία βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής πίεσης.

Σε ότι αφορά την δίκη της Χρυσής Αυγής είπε πως είναι αδιανόητο σε καιρό δημοκρατίας τα δημοκρατικά κόμματα να χρησιμοποιούν λόγο που διχάζει και
οδηγεί σε ολοκληρωτισμό>

Σημείωσε πως είναι σημαντικό η Χρυσή Αυγή που καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό να βρίσκεται στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής.

Υπενθύμισε ότι το 2013 υπήρξε αναστολή της χρηματοδότησης των κόμματων που παραπέμπονται σε δίκη , άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το ελληνικό δημόσιο να αναζητήσει τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για εγκληματικές ενέργειες.

Είπε πως η κυβέρνηση εργάζεται για την περαιτέρω απομόνωση της Χρυσής Αυγής ενώ προανήγγειλε νομοθετικές παρεμβάσεις.