«Θα υπάρξει μεγάλη εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τον εμβολιασμό για τον κοροναϊό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «εντός της ημέρας θα κατατεθεί ρύθμιση για το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα γίνει η εκστρατεία» σημειώνοντας πως «πριν από το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για την καμπάνια».

Ακόμη ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «η άσκηση για να πειστούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο έχει δύο ακροατήρια, εκείνο που εκφράζει επιφυλάξεις για ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί και εκείνο που δεν έχει επιφυλάξεις και λέει ότι ας το κάνουν οι άλλοι και όχι εγώ».

Παράλληλα επισήμανε πως «η μεταφορά και αποθήκευση του εμβολίου έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας», ενώ διευκρίνισε πως «η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρότζεκτ για το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός, πως θα καλούνται οι πολίτες».

Εκτίμησε δε ότι «το εμβόλιο θα έχει εγκριθεί το αργότερο έως τις 30 Δεκεμβρίου από τους εθνικούς οργανισμούς φαρμάκων και εντός Ιανουάριου η Ελλάδα θα παραλάβει τις πρώτες παρτίδες».

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως «η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί το άνοιγμα της» σημειώνοντας πως «ότι υπάρξει θα είναι μετρημένο».

Επιπρόσθετα ανέφερε πως «δεν θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα υπό την πίεση στο σύστημα υγείας», ενώ είπε πως «τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για ένα βασικό χρονοδιάγραμμα».

Την ίδια στιγμή απέκλεισε στην παρούσα χρονική συγκυρία η κυβέρνηση να πάει σε σπαστά μέτρα ενώ τόνισε ότι «η εκκλησία θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες».

Σε ότι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής, ανέφερε ότι «θα πρέπει να υπάρξει απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αποδέσμευση των πόρων ενώ είπε πως αναμένουμε μια νέα καταδίκη της Τουρκίας».

Σημείωσε πως για τον ίδιο το ζήτημα των κυρώσεων «δεν συνιστά αυτοσκοπό» και είπε πως «θα πρέπει να υπάρξουν μηχανισμοί κυρώσεων ώστε να καθίσει η Άγκυρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Αναφορικά με την βίλα Τσίπρα στο Σούνιο, τόνισε πως «πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στα περιουσιακά στοιχεία όλων», λέγοντας ότι «θα πρέπει όλοι να στεκόμαστε στα πολιτικά επιχειρήματα και όχι στην φθηνή αντιπαράθεση».

Τέλος δήλωσε απολύτως αντίθετος με την απειλή διώξεων κατά δημοσιογράφων λέγοντας πως «είναι αυτονόητη η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα».