Τι δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας για self test, σχολεία και λιανεμπόριο

Τη μεγάλη πίεση ασκούν οι μη εμβολιασμένοι, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα, ενώ η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων ακόμα και σήμερα το απόγευμα.

Σχετικά με τον «οδικό χάρτη για ελεγχόμενο άνοιγμα στην κοινωνία και στην αγορά» ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε σε τηλεοπτική συνέντευξη για πιο σαφή ορίζοντα ελευθερίας, με όπλο τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τον εμβολιασμό και σύμμαχο τον καλό καιρό. Χαρακτήρισε επιτυχημένη την επιλογή της κυβέρνησης για το λιανεμπόριο και τα Λύκεια και τόνισε ότι «με την ίδια λογική ακούμε και σήμερα τους ειδικούς».

«Στόχος Μαΐου είναι η πολύ μεγαλύτερη διαθεσιμότητα εμβολίων και βασικό θέμα είναι οι πολίτες να πειστούν και να εγγραφούν στην πλατφόρμα», δήλωσε στη συνέχεια ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σχετικά με τα self tests τόνισε ότι η κυβέρνηση εξασφαλίζει την «επάρκεια ως αρχές Ιουνίου, κατά την μεταβατική περίοδο προς ομαλότητα». Επίσης, χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχή τη μέθοδο με την οποία άνοιξαν τα Λύκεια, με πρόθεση της κυβέρνησης να το εφαρμόσει σε Γυμνάσια και Δημοτικά.

Αναφερόμενος και στο άνοιγμα της εστίασης, είπε ότι πρόθεση είναι μετά το Πάσχα «να διοχετεύσουμε τους πολίτες κατά βάση σε εξωτερικούς χώρους αφού και ο καλός καιρός δίνει αυτό το δικαίωμα».