Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία άρσης του αδιεξόδου στα ναυπηγεία Ελευσίνας, όπως ανέφερε στη συζήτηση με θέμα «Επενδύσεις: Κυβερνώντας στην αβεβαιότητα», στο πλαίσιο του 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

 Ο υπουργός υπογράμμισε, ότι όχι μόνο δεν ακυρώθηκε κάποια επένδυση, λόγω κοροναϊού, «αλλά αντίθετα κάποιοι πίεσαν το διάστημα αυτό για να επιταχυνθεί η διαδικασία τους». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Όλα τα μεγάλα επενδυτικά μας project Mirium, Κασσιόπη, Ελληνικό κτλ, συνεχίζουν κανονικά, ακόμη και η μεγάλη επένδυση του ναυπηγείου της Ελευσίνας, που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, βρίσκεται στην τελική ευθεία. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον, αν και κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά και πώς αυτό θα μας επηρεάσει φυσικά. Σε στρατηγικούς τομείς η πανδημία μπορώ να πω ότι βοήθησε στην προσέλκυση επενδύσεων».

 Υπάρχει αβεβαιότητα, πρόσθεσε ο υπουργός, αλλά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας πηγαίνει καλά, αν κάποιος δει τα μεγέθη που έχουν ανακοινωθεί για το πρώτο τρίμηνο. «Είμαστε 2% πάνω από τις αρχικές προβλέψεις. Χθες, στις προβλέψεις του το ΚΕΠΕ σημείωσε μία μείωση της τάξης περίπου του 6% και χρησιμοποιώ αυτή την πρόβλεψη, διότι το ΚΕΠΕ σπάνια “πέφτει έξω” στις προβλέψεις του», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

 Η επένδυση στο Ελληνικό είναι πολύ σημαντική και η έναρξη των εργασιών εκεί λειτουργεί θετικά για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων, είπε ο υπουργός και τέλος υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που έχει η κυβέρνηση με την EBRD.